Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Provozovatel českého prodejce Apple iWant loni téměř zdvojnásobil tržby

Apple, ilustrační foto
Marco Paköeningrat / Creative Commons /CC BY-SA 2.0

Skupina Smarty Brands podnikatele Petra Syrůčka, do které patří e-shop s elektronikou smarty.cz, prodejce Apple iWant nebo síť herních obchodů JRC, zvýšila loni tržby o jednu miliardu na 3,2 miliardy korun. Meziroční růst tak činil 45 procent. K růstu pomohlo zejména rekordní čtvrté čtvrtletí a také akvizice JRC. Hospodářský výsledek firma neuvedla, ve finančním roce trvajícím od dubna 2020 do loňského března činil podle výroční zprávy firmy 23 milionů korun.

Reklama

„Loni byl trh mimo jiné poznamenán nedostatkem čipů a dalších komponentů pro výrobu elektroniky. I přesto se nám jen za listopad a prosinec podařilo utržit více než miliardu korun, což je zatím náš nejlepší výsledek ve vánoční sezóně za historii skupiny. Strategické produkty jsme se začali nakupovat již v létě, a tak jsme na Vánoce měli zboží relativně dostatek,“ uvedl obchodní ředitel Smarty Rudolf Konečný.

Hra na oliheň

Netflix reaguje na špatné výsledky a oprašuje Hru na oliheň

Největší hit americké videotéky posledního roku se dočká pokračování. Korejská seriálová senzace má přilákat další diváky a zabránit odlivu těch dosavadních. „Univerzum Hry na oliheň teprve startuje,“ potvrdil co-CEO Netflixu a jeho hlavní postava původního obsahu Ted Sarandos.

Přečíst článek

Rekordní vánoční sezonu podle společnosti zažilo i JRC, které se součástí skupiny Smarty Brands stalo loni v létě. I přes výrazný nedostatek nových herních konzolí utržilo JRC za prosinec více než 100 milionů korun. Pomohl mu mimo jiné nově spuštěný e-shop jrc.cz, který využíval know-how dalších webů skupiny.

V roce 2021 se dařilo také B2B divizi Smarty pro prodej firmám. Meziročně vyrostla o 35 procent s obratem přesahující miliardu korun. „B2B byla v posledních letech naše nejrychleji rostoucí divize, která na konci roku obsluhovala více než deset tisíc aktivních zákazníků. I letos plánujeme růst v desítkách procent,“ dodal Konečný.

Grand Theft Auto

Tvůrce herního hitu GTA koupí za víc než čtvrt bilionu svého rivala, firmu Zynga

Americký výrobce videoher Take-Two Interactive, který stojí za populární herní sérií Grand Theft Auto (GTA), se dohodl na převzetí konkurenta Zynga, který se zaměřuje na hry pro chytré mobilní telefony a stojí také za známým simulátorem farmaření FarmVille. Cena? 12,7 miliardy dolarů (téměř 274 miliard korun). Take-Two uvedl, že uhradí část kupní ceny v hotovosti a část vlastními akciemi.

Přečíst článek

V letošním roce skupina dokončí spojení mezi JRC a smarty.cz. V prvních měsících roku spustí výdejní místa pro e-shop smarty.cz na prodejnách JRC a dále začne otevírat první nové větší prodejny, kde obě značky spojí dohromady. Letos jich chce otevřít deset. Rozvíjet chce skupina dále také síť iWant, která je jedním z prémiových prodejců značky Apple v Česku. Skupina se chce letos také významně věnovat e-sportu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme