Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tvůrce herního hitu GTA koupí za víc než čtvrt bilionu svého rivala, firmu Zynga

Grand Theft Auto
Hypernia Gaming News, via https://hypernia.com/

Americký výrobce videoher Take-Two Interactive, který stojí za populární herní sérií Grand Theft Auto (GTA), se dohodl na převzetí konkurenta Zynga, který se zaměřuje na hry pro chytré mobilní telefony a stojí také za známým simulátorem farmaření FarmVille. Cena? 12,7 miliardy dolarů (téměř 274 miliard korun). Take-Two uvedl, že uhradí část kupní ceny v hotovosti a část vlastními akciemi.

Reklama

Společnost Take-Two za každou akcii firmy Zynga zaplatí 9,86 dolaru. Kupní cena tak zahrnuje prémii 64 procent k páteční závěrečné ceně akcií na burze.

Případ Roubal

Netflix, HBO i Disney chtějí české diváky. Jak zareaguje Nova a ostatní?

Do Česka v nadcházejících měsících zamíří tři globální streamovací služby. Doplní tak nabídku interaktivních televizí v čele s Netflixem. Reagovat na to musí také tuzemské stanice. Nova proto tlačí své Voyo a má s ním velké plány. Jaký bude boj o diváka, který se stale více odklání od tradiční televize a zábavu hledá aktivně sám?

Přečíst článek

„Transakce výrazně rozšíří naše podnikání a zajistí nám vedoucí pozici v mobilním sektoru, tedy v nejrychleji rostoucím segmentu v odvětví interaktivní zábavy,“ uvedl šéf společnosti Take-Two Strauss Zelnick.

Společnost Take-Two v minulosti koupila i českého vývojáře her Illusion Softworks, jehož Mafia jako jedna z prvních tuzemských počítačových her prorazila na světový trh.

Logo SkyShowtime

Do Česka vstupuje nová streamovací služba

Ani Disney +, ani HBO Max. Českým divákům se ještě před těmito prémiovými streamovacími službami představí SkyShowtime, která nabídne tisíce hodin zábavy od celé řady studií.

Přečíst článek

Očekává se, že transakce s Take-Two bude dokončena nejpozději v červnu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

BlackRock

Obří akvizice. BlackRock převezme za miliardy dolarů firmu Global Infrastructure Partners

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme