Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zábavní průmysl - informace o tématu

Amazon Prime

Netflix, Disney+ a teď už i Amazon Prime sází na levnější předplatné s reklamami

Americká společnost Amazon plánuje nabízet svou streamovací službu Prime Video také ve verzi s reklamami. Chce dále budovat reklamní podnikání a generovat více příjmů ze zábavy. Píše o tom s odkazem na své zdroje deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě.

Komplex pro zaměstnance nebude, Disney zrušil plán výstavby za miliardu dolarů

Přečíst článek
Logo telekomunikační společnosti AT&T

AT&T mění strategii. Sloučením WarnerMedia a Discovery chce konkurovat Netflixu

Americká telekomunikační společnost AT&T v rámci transakce za 43 miliard dolarů (928,4 miliardy korun) oddělí svou mediální součást WarnerMedia do samostatné firmy a tu spojí s firmou Discovery. Zároveň o téměř polovinu sníží dividendu, což odráží snížení velikosti firmy.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Provozovatel českého prodejce Apple iWant loni téměř zdvojnásobil tržby

Skupina Smarty Brands podnikatele Petra Syrůčka, do které patří e-shop s elektronikou smarty.cz, prodejce Apple iWant nebo síť herních obchodů JRC, zvýšila loni tržby o jednu miliardu na 3,2 miliardy korun. Meziroční růst tak činil 45 procent. K růstu pomohlo zejména rekordní čtvrté čtvrtletí a také akvizice JRC. Hospodářský výsledek firma neuvedla, ve finančním roce trvajícím od dubna 2020 do loňského března činil podle výroční zprávy firmy 23 milionů korun.

Přečíst článek
Disney

Zábavnímu konglomerátu Walt Disney bude poprvé v historii předsedat žena

Americké filmové a zábavní společnosti Walt Disney bude poprvé v její skoro stoleté historii předsedat žena. Susan Arnoldová nahradí dosavadního předsedu správní rady Boba Igera, nejmocnějšího muže Hollywoodu, který zábavní kolos definitivně opustí ke konci roku, uvedla společnost.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme