Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Škoda se vrací do Kazachstánu. Na místním trhu chce mít do pár let pětiprocentní podíl

Škoda Auto se příští rok vrátí na trh do Kazachstánu,začne i montáž čtyř modelů
ČTK
 ČTK

Automobilka Škoda Auto se od příštího roku vrátí na trh v Kazachstánu, zároveň tam začne s montáží čtyř modelů, a to Kodiaq, Kamiq, Karoq a Octavia. Při výrobě a prodeji bude spolupracovat se společností Allur Company. Do roku 2028 chce mít na trhu v zemi pětiprocentní podíl.

Reklama

„Kazachstán je pro automobilku Škoda Auto atraktivní příležitostí pro další urychlení internacionalizace. Zároveň se jedná o návrat na trh se slibným potenciálem, protože automobil zde v současné době vlastní méně než pětina obyvatel,“ uvedl předseda představenstva automobilky Klaus Zellmer.

Auta pro kazašský trh se budou vyrábět v závodech v Mladé Boleslavi a Kvasinách, finální montáž zajistí závod Allur Company v Kostanaji, společnost zajistí i dodávky do místních autosalonů.

Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi

Škoda Auto opět jede na plný výkon. Automobilku na měsíc ochromil výpadek dodavatele

Výroba automobilky Škoda Auto v závodech v Mladé Boleslavi a v Kvasinách na Rychnovsku se po čtyřech týdnech vrátila na plnou kapacitu. Důvodem omezení byl výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu v srpnu zničily záplavy. Uvedená omezení se netýkala výroby plně elektrického modelu Enyaq.

Přečíst článek

„V příštím roce plánujeme v Kazachstánu otevřít 15 dealerství ve velkých městech, jako je Astana, Almaty, Šymkent nebo Kostanaj. Klientům nabídneme nejen nejprodávanější model Octavia, ale také celosvětově úspěšná SUV Kodiaq, Karoq a Kamiq,“ uvedl člen představenstva automobilky Martin Jahn.

Cíl? Pětiprocentní podíl na trhu

V Kazachstánu, kde žije přes 19 milionů lidí, nyní připadá na 1000 obyvatel 186 motorových vozidel. Automobilka očekává, že celkový objem trhu s novými vozy v Kazachstánu v příštích pěti letech přesáhne 200 tisíc automobilů. Škoda Auto chce v letech 2024 až 2028 dosáhnout pětiprocentního podílu. V Kazachstánu už působila v letech 2005 až 2021, kdy na trh dodala přes 23 tisíc vozů.

Světová premiéra. Nový Kodiaq s hybridním pohonem budil v Berlíně zvědavost návštěvníků

Automobilka Škoda Auto v Berlíně ve světové premiéře představila druhou generaci svého největšího SUV Kodiaq. Začne se vyrábět v příštím roce v Kvasinách na Rychnovsku, kde do úprav výrobní linky automobilka investovala 12 milionů eur, tedy zhruba 290 milionů korun.

Přečíst článek

Místní partner automobilky, společnost Allur Company, je největším výrobcem automobilů v Kazachstánu. Loni dosáhl podílu na trhu ve výši přes 44 procent. Zabývá se výrobou a prodejem osobních aut, komponentů a náhradních dílů pro užitková vozidla a provozováním servisní sítě po celé zemi.

Letos v září vstoupila Škoda Auto na vietnamský trh. Ve střednědobém horizontu tam chce prodávat 30 tisíc aut ročně a po roce 2030 překročit hranici 40 tisíc vozů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme