Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Světová premiéra. Nový Kodiaq s hybridním pohonem budil v Berlíně zvědavost návštěvníků

Světová premiéra. Nový Kodiaq s hybridním pohonem budil v Berlíně zvědavost návštěvníků
Profimedia
 ČTK

Automobilka Škoda Auto v Berlíně ve světové premiéře představila druhou generaci svého největšího SUV Kodiaq. Začne se vyrábět v příštím roce v Kvasinách na Rychnovsku, kde do úprav výrobní linky automobilka investovala 12 milionů eur, tedy zhruba 290 milionů korun.

Reklama

Nový Kodiaq bude poprvé dodávaný s hybridním pohonem. I kvůli tomu musela být stávající výrobní linka upravena. Další investice směřovaly do integrace moderních technologií v oblasti manipulátorů, montáže podvozku, dopravníků a úpravy robotů pro nanášení lepidel na zasklení. Každý den má z linky sjíždět až 410 vozů Kodiaq druhé generace.

Škoda Kodiaq odhalila dynamický a emotivní vzhled. Mezi highlighty patří skulpturálně tvarovaná příď, výrazné hranaté podběhy kol, disky o průměru 17″ až 20″, robustní zadní nárazník a Matrix-LED přední světlomety druhé generace s krystalickými designovými prvky.

Prohlédněte si vůz nové generace vozu Škoda Kodiaq

Kodiaq 2024 přichází s vylepšenou úrovní bezpečnosti a technologií ve srovnání se současným modelem. Kromě nového exteriéru a interiéru dostane nový Kodiaq také řadu účinných prvků, nyní včetně plug-in hybridní varianty s elektrickým dojezdem přes 100 km. 

ŽIVĚ: Přímý přenos představení nového Kodiaqu sledujte zde

Od světové premiéry modelu Kodiaq v září 2016 vyrobila Škoda ve svých závodech v České republice, na Ukrajině, v Číně, Indii a do zastavení výroby v březnu 2022 také v Rusku přes 800 tisíc vozů Kodiaq. Celkově již Škoda vyrobila přes tři miliony vozů kategorie SUV.

Kdyby tuzemské firmy neinvestovaly do vývoje, už by tu dávno nebyly,“ říká Martin Jahn, člen představenstva Škody Auto.

Jahn: Vietnam je pro Škodu brána do jihovýchodní Asie. Na řadě je Thajsko či Malajsie

Automobilka Škoda Auto zvažuje po zahájení prodejů na vietnamském trhu vstup i do Thajska, Malajsie nebo Indonésie. Novými odbytišti chce nahradit výpadek prodejů v Číně a v Rusku. Novinářům to během otevření prvního vietnamského dealerství v Hanoji řekl člen představenstva Škody Martin Jahn.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Důvěra v průmyslu je nejnižší od světové finanční krize. A to již nehrozí pandemické restrikce

Důvěra v průmyslu je nejnižší od světové finanční krize. A to již nehrozí pandemické restrikce

Důvěra v českou ekonomiku spadla nejníže od covidu. Důvěra v průmyslu je nejnižší od roku 2009, od světové finanční krize, nebereme-li v potaz tři kritické covidové měsíce duben až červen 2020. Klesá ovšem opět i důvěra spotřebitelů. Na spotřebitele zřejmě dolehla tíseň průmyslníků, míní hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme