Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Saunii covid neskolil. Provozovateli sítě saun vzrostl obrat o více než 90 procent

Saunia v listopadu splatila další emisi svých dluhopisů v celkové jmenovité hodnotě 24,9 milionu korun
Saunia
Komerční spolupráce

Saunia v listopadu splatila další emisi svých dluhopisů v celkové jmenovité hodnotě 24,9 milionu korun. Hospodaření firmy se navíc po investicích v minulosti a několika letech poznamenaných zásadními restriktivními opatřeními souvisejícími s covidem hned v prvním fiskálním roce po pandemii dostalo do kladných čísel.

Reklama

„V nedávno skončeném fiskálním roce nám obrat vzrostl o více než devadesát procent,“ říká Bohumil Píše, ředitel české společnosti Saunia, která se specializuje na provoz saunových světů umístěných zejména v obchodních centrech krajských měst.

Svůj první saunový svět otevřela Saunia v roce 2013 a nyní provozuje celkem 15 poboček v České republice a jednu ve slovenské Bratislavě. K financování svého rozvoje vydala již několik emisí dluhopisů. Celkově již byly od března 2021 splaceny emise ve jmenovité hodnotě bezmála 246 milionů korun. Podobně je to i s kupony dluhopisů. Na těch v minulém hospodářském roce Saunia vyplatila přibližně 40 milionů korun

Dům zesnulé Ivany Trumpové je i po roce od podání nabídky stále k dispozici

Dům po Ivaně Trumpové zeje prázdnotou. Extravagantní sídlo za půl miliardy ani po roce nikdo nechce

Extravagantní dům v New Yorku, který vlastnila bývalá manželka amerického prezidenta Trumpa Ivana Trumpová, je i po roce od jeho uvedení na realitní trh stále k dispozici, uvedl server CNBC. Realitní společnost Douglas Elliman za sídlo požaduje 22,5 milionu dolarů, tedy více než 520 milionů korun. A to realitka kvůli nezájmu o koupi cenu snížila o čtyři miliony dolarů.

Přečíst článek

Směr Vídeň

Saunia nyní míří i do Vídně, primárně se ale chce soustředit na rozvoj stávajících poboček. Nedávno tak třeba rozšířila prostory svého saunového světa v Ostravě o terasu. „Klíčové je, že se nám po kovidu úspěšně daří učit lidi chodit do sauny. Návštěvnost nám roste i mimo hlavní sezonu,“ dodává Píše.

Dokládá to ostatně i „klenot“ Saunie, nově zrekonstruovaný komplex bazénů a saunového světa u hotelu Thermal v Karlových Varech. Ten během prvního roku plného provozu, který skončil v létě, navštívilo téměř dvě stě tisíc lidí – tedy dvakrát více, než kolik centrum každoročně přivítalo před svým dlouhodobým uzavřením kvůli rekonstrukci. V dalším roce je zde naplánován růst návštěvnosti o 30 procent.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí

Lukáš Kovanda: Česko se stále více zadlužuje. Loni dopadlo nejhůře od krizového roku 2013

Přečíst článek
Brusel uvolnil Česku dotace 702 milionů eur z mimořádného fondu obnovy

Česko splnilo cíle a podmínky. Od eurokomisařů v rámci dotací dostane stovky milionů eur

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme