Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance vyplatí pololetní dividendy ve výši skoro 69 milionů

Radomír Lapčík je spolumajitel SAB Finance i Trinity Bank. Zároveň je investorem internetového deníku Newstream.cz
SAB Finance
Petra Jansová
pej

Společnost SAB Finance vyplatí svým akcionářům pololetní dividendy v celkové hodnotě téměř 69 milionů korun.

Reklama

Prozatímní dividenda v přepočtu na jednu akcii činí 265 korun před zdaněním. 

SAB Finance je jednou ze dvou společností na pražské burze, která vyplácí dividendy svým akcionářům dvakrát ročně. Valná hromada také schválila split akcií v poměru 1:10. Po schválení dodatku k prospektu akcií Českou národní bankou dojde ke štěpení akcií.

Jana Brodani, výkonná ředitelka Asociace pro kapitálový trh České republiky

Jana Brodani: V junk dluhopisech a kvazifondech může být až sto miliard

Většina nabídek pochybných investic cílí na vyšší střední třídu, na vzdělané lidi, lékaře, podnikatele, daňové poradce, vlastně specialisty, kteří si peníze vydělali tvrdou prací. „Problémem je, že když při nabídce člověk slyší ČNB, tak na to skočí. Ti lidé nejsou hamižní. Oni odevšad slyší, že čtyři procenta bude inflace, takže slibovaný výnos sedm procent je nezarazí,“ říká v rozhovoru pro server newstream.cz šéfka Asociace pro kapitálový trh ČR Jana Brodani. Největší smysl přitom podle ní mají tradiční, pravidelné a dlouhodobé investice.

Přečíst článek

„Kontinuálně rosteme a rozhodli jsme se akcie zatraktivnit většímu počtu potenciálních investorů. Proto valná hromada schválila split akcií v poměru jedna ku deseti. Jedna stávající akcie tak bude nově představovat deset nových akcií. V důsledku navrhovaného štěpení nebudou žádným způsobem dotčena práva stávajících akcionářů a jejich hlasovací práva budou stále odpovídat počtu akcií,“ dodal zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík.

Nárůst zisku

Za první pololetí roku 2021 dosáhla společnost SAB Finance zisku před zdaněním ve výši 85 milionů korun, což je nárůst o téměř 18 procent ve srovnání se stejným obdobím roku 2020.

Společnost SAB Finance vstoupila na Burzu cenných papírů Praha v lednu letošního roku. Investorům nabízí konzervativní akcie s roční dividendou pět procent vyplácenou dvakrát ročně.

Pololetní výplata dividendy byla schválena valnou hromadou v pondělí a rozhodným dnem pro uplatnění práva na mezitímní dividendu je 9. září, mezitímní dividenda bude splatná k datu 23. září. Plánovaný zisk před zdaněním na rok 2021 je 168 milionů korun. Termín pro další výplatu dividendy je směřován na březen 2022.

SAB Finance je největší zprostředkovatel devizových obchodů v České republice a poskytuje služby více jak 18 tisícům firemních klientů. Společnost byla založena v roce 1999 Radomírem Lapčíkem, který je zároveň investorem zpravodajského portálu Newstream.cz. Devizovou licenci od České národní banky získala v roce 2004. Za rok 2020 společnost vykázala auditovaný zisk 144 milionů korun, a zažila tak zatím nejúspěšnější rok v historii. 

Návrh virtuální DSC Gallery od Olgoj Chorchoj
video

V Praze „otevřela“ první tuzemská virtuální galerie. Lze v ní i nakupovat

Ceny virtuálních děl známých českých umělců jsou nižší než u klasických originálů.

Přečíst článek

Mukeš Ambani, nejbohatší Ind

Nejbohatší Ind vsadil na zelenou energii a míří mezi 100miliardáře

Seznamte se s Mukešem Ambanim, nejbohatším Indem a také Asiatem, který se díky rozhodnutí vsadit na zelenou energii blíží prestižnímu klubu lidí s majetkem 100 a více miliard dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme