Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusové vypustili na oběžnou dráhu novou zbraň, tvrdí USA. Má schopnost ničit satelity

Ruský prezident Vladimir Putin
ČTK
 ČTK

Rusko minulý týden vypustilo družici, která podle amerických tajných služeb představuje zbraň schopnou kontrolovat či ničit jiné satelity. Obíhat bude poblíž amerického vládního satelitu, uvedla agentura Reuters s odvoláním na sdělení vesmírného velitelství Spojených států.

Reklama

Ruská raketa Sojuz odstartovala 16. května z kosmodromu Pleseck v Archangelské oblasti na severu země a vynesla na nízkou oběžnou dráhu Země nejméně devět družic. Mezi nimi byla družice Kosmos 2576, což je podle Reuters typ ruské vojenské vesmírné lodi.

„Dospěli jsme k závěru, že se pravděpodobně jedná o zbraň proti vesmírným cílům, která je zřejmě schopná zaútočit na jiné družice na nízké oběžné dráze Země,“ řekla Reuters mluvčí vesmírného velitelství.

„Rusko umístilo tuto novou zbraň proti vesmírným cílům na stejnou oběžnou dráhu, jako je satelit provozovaný americkou vládou,“ uvedlo velitelství.

Družice Kosmos 2576 se podobá dříve vypuštěným satelitům z let 2019 a 2022, dodalo velitelství s odkazem na dřívější ruskou taktiku umísťování družic do blízkosti amerických špionážních satelitů.

Reklama

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Zelenský: Situace v Doněcké oblasti je krajně obtížná

Za krajně obtížnou označil dnes ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj situaci na bojišti v Doněcké oblasti na východě země. Armádní velení uvedlo, že v některých místech musejí ukrajinské jednotky v důsledku ruských útoků manévrovat.

Přečíst článek

Poštovní známka velikosti plakátu v centru Kyjeva zobrazující ruské válečné lodě potopené po ukrajinských útocích v Černém moři

Rusům to na vodě nejde. Jejich flotila na Černém moři utrpěla další ztrátu

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na neděli.

Přečíst článek

Ruské okupační úřady chtějí zabavit 13 300 bytů, tvrdí ruský nezávislý list

Ruský recept na realitní krizi. Úřady v okupovaných územích hodlají zabavit tisíce bytů

Ruské úřady chtějí v okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které jsou podle nich bez vlastníka. Jejich skutečnými majiteli jsou ale mnohdy lidé, kteří z domovů museli utéct kvůli válce, kterou Moskva už přes dva roky vede proti Ukrajině. Okupační úřady se tak dostanou k cenným nemovitostem v lukrativních oblastech, píše ruský nezávislý list Novaja gazeta Europe.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rusko spouští výrobu raket středního a krátkého doletu, uvedla Moskva

Americké zbraně jsou již na Ukrajině. Další vojenská pomoc bude rychlejší, uvedl poradce Bílého domu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme