Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rohlik se vrhá na německý trh. Koupil konkurenčního online prodejce potravin Bringmeister

Rohlík posílil na německém trhu. Koupil konkurenčního online prodejce potravin Bringmeister
ČTK
 ČTK

Společnost Rohlik Group, do které patří on-line prodejce Rohlík.cz, získala německý internetový obchod s potravinami Bringmeister. Firmu koupila od české investiční skupiny Rockaway Capital, která za to získá podíl v Rohlik Group. Transakci firma potvrdila na svém webu. Kvůli posílení v Německu se Rohlik Group stáhla ze španělského a italského trhu.

Reklama

Rohlik v Německu působí od roku 2021, funguje v okolí Mnichova, Augsburgu a Frankfurtu nad Mohanem. S novou akvizicí přibude také Berlín. Bringmeister má zhruba 250 000 zákazníků a tržby 100 milionů eur, v přepočtu přibližně 2,4 miliardy korun. Zakladatel Rohlik Group Tomáš Čupr řekl Seznam Zprávám, že Bringmeister má v Berlíně sklad vhodný pro automatizaci. Pokud ho firma předělá, začne podle Čupra okamžitě vydělávat.

„Obchod je konstruovaný tak, že záleží na tom, kolik zákazníků konvertuje. Obchod je ale akciový, to znamená, že my jsme nemuseli vytáhnout z peněženky ani euro. Za kolik to bude, teď vlastně ani nevím, každopádně je to pro Rohlik velice dobrý deal,” uvedl Čupr. Rohlik Group se chystá i do dalších německých měst. „Ve chvíli, kdy ziskovostí odemkneme další peníze, velice rychle otevřeme Hamburk, Düsseldorf a Kolín. Naše ambice je mít do roku 2030 dvacet měst v Německu,” dodal Čupr.

Singularity Univesity

SingularityU Czech Summit: Na Žofíně vystoupí Čupr, Bartoš i zahraniční hvězdy

Vizionáři z celého světa opět zamíří do České republiky. Futuristická akce roku SingularityU Czech Summit se koná 2. a 3. října 2023 v Praze na Žofíně. Hlavním tématem je umělá inteligence. Na akci vystoupí zahraniční i české hvězdy.

Přečíst článek

Netříštit síly

Firma se nyní chce právě na Německo soustředit, proto zastavila aktivity ve Španělsku a Itálii. „Když vyhrajeme Německo, budou i další země. Když teď rozmělníme pozornost a peníze do tří zemí - na Itálii, Španělsko a Německo - je šance, že každou z nich uděláme trochu špatně,” řekl Čupr. Předpokládá, že firma se zhruba do pěti let do Španělska a Itálie vrátí. „To už ale budeme mít v Německu tři až čtyři miliardy eur obrat,” dodal.

Společnost Rohlik Group, která byla založena v roce 2014, je jednou z předních evropských doručovacích služeb potravin objednaných on-line. Stala se prvním českým podnikem, který dosáhl takzvaného statusu jednorožce, tedy firmou s hodnotou přes miliardu amerických dolarů. Působí vedle České republiky také v Maďarsku, Rakousku, Německu a Rumunsku. Vloni meziročně zvýšila obrat o 33 procent na 574 milionů eur, tedy zhruba 13,7 miliardy korun. Obrat českého Rohlíku se na něm podílel zhruba 60 procenty.

Asociace venture kapitálu ocenily transakce roku. Zabodoval Čuprův Rohlík i slovenské Photoneo, které učí roboty vidět a myslet

Letošní CVCA & SLOVCA Awards už znají své vítěze. Na rozdíl od loňska se ocenění rozdala společně pro český a slovenský trh. Cenu za impact transakci roku si odnáší český Deafcom, který usnadňuje komunikaci neslyšícím. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Německo zřejmě upustí od prověřování čínských investic v zemi. Bojí se, že o ně přijde

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme