Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SingularityU Czech Summit: Na Žofíně vystoupí Čupr, Bartoš i zahraniční hvězdy

Singularity Univesity
Tereza Zavadilová/Newstream
Tereza Zavadilová
tzv

Vizionáři z celého světa opět zamíří do České republiky. Futuristická akce roku SingularityU Czech Summit se koná 2. a 3. října 2023 v Praze na Žofíně. Hlavním tématem je umělá inteligence. Na akci vystoupí zahraniční i české hvězdy.

Reklama

Do Prahy se vrací jedna z nejprestižnějších mezinárodních akcí s původem v Silicon Valley. Již třetí ročník SingularityU Czech Summit probíhá ve dnech 2. a 3. října 2023 v Paláci Žofín v Praze. Česká republika je podle Evy Hanákové, ředitelky akce, zatím první a jedinou zemí v Evropě, kde se tento futuristický summit po covidové pauze koná. A jaké bude klíčové téma SingularityU Czech Summit 2023? Téma, které v současnosti fascinuje celý svět, ale vyvolává i jisté obavy: umělá inteligence. 

Z českých speakrů vystoupí vizionář a podnikatel Tomáš Čupr, který založil úspěšné společnosti Dámejídlo.cz a Rohlík.cz, se kterým nyní expanduje do světa a promluví o budoucnosti retailu. Nebo Ondřej Bartoš, úspěšný technologický byznysmen, investor a zakladatel Credo Ventures. O svůj příběh se podělí Martin Tolar, světová špička v oblasti neurologie a počítačových věd, zakladatel firmy Alzheon, která je nyní ve světě zřejmě nejblíže k vývoji dosud neexistujícího léku na Alzheimerovu chorobu.

Neurochirurg a přednosta Neurochirurgické kliniky UFV David Netuka poodhalí, jak umělá inteligence odhaluje tajemství lidského mozku a jak technologie ovlivňují mozek. Na akci vystoupí ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, promluví o inovacích v České republice. O umělé inteligenci bude debatovat mimo jiné i Václav Moravec, moderátor, pedagog a specialista na AI v žurnalistice. 

Zahraniční hvězdy řeší AI i zdraví mozku

Z plejády zahraničních hostů vystoupí například celosvětově uznávaná autorita v oblasti geopolitiky a zahraničních vztahů, a autor mezinárodních bestsellerů „V zajetí geografie“ a „Moc geografie v 21. století“ Tim Marshall bude řešit to, jaké hrozby představují pro naši společnost současné závody o ovládnutí AI.

Profesorka ze Stanfordu, lékařka a vědkyně pro oblast telemedicíny Divya Chander prozradí, jak jednoduché je hacknout lidský mozek a jak AI a robotika totálně mění oblast medicíny a zdravotnické péče.

Singularity Univesity

Umělá inteligence bude tématem prestižní Singularity University. Summit se po pandemii vrací do Prahy

Vizionáři z celého světa opět zamíří do České republiky. Futuristická akce roku SingularityU Czech Summit se bude konat 2. a 3. října 2023 v Praze na Žofíně. Hlavním tématem je umělá inteligence. Singularita je blízko! Přesně tak pojmenoval v roce 2005 americký vynálezce, futurolog a zakladatel Singularity University Ray Kurzweil svoji průlomovou knihu o vývoji umělé inteligence a budoucnosti lidstva.

Přečíst článek

Revoluce zvaná AI je hlavním tématem Adama Pantanowitze, experta Singularity Group na umělou inteligenci, robotiku, biomedicínu a elektrotechniku. Vizionář, vědec a jeden z největších odborníků současnosti na oblast energetiky Ramez Naam bude přednášet o nových trendech v oblasti energetiky, odhalí slibné startupy v tomto sektoru a představí novinky v oblasti skladování energie. Shen Chuo, profesorka na Berkeley, šéfka venture kapitálového fondu IOVC, která dříve pracovala v Goldman Sachs s klienty jako Alibaba nebo třeba Tencent, se zaměří na budoucnost práce v éře AI.

Pro děti roboti i pokusy

Akce poprvé přináší bohatý program i pro děti ve spolupráci s Dětskou univerzitou ČVUT. Na místě budou připraveny ukázky z oblasti robotiky, nejnovějších technologií, AI, experimenty s lidským tělem a mnoho dalšího. To vše pod odborným dohledem expertů z ČVUT.  „Pár příkladů. Děti budou mít v Rytířském sále paláce Žofín připraveny humanoidní roboty, kteří umějí házet kostkou nebo dělat holubičku, dále chemické ukázky zaměřené na svět Harry Pottera, autonomní autíčko, lego-roboti, kteří jsou schopni skládat Rubikovu kostku, hrát šachy, nebo na piano, Součástí akce je též unikátní laboratoř Škoda EDU Lab, kde si studenti budou moci vyzkoušet ty nejmodernější technologie v praxi,“ popisuje Hanáková. Na akci se hlásily celé třídy. 

Pro větší děti od 10 do 16 let bude odpolední program Progresus Kids. Studenty čeká setkání s renomovanými speakery z letošního summitu a moderovaná diskuse na téma AI, robotika, virtuální realita, medicína nebo třeba vzdělávání. 

Středoškolákům a vysokoškolákům je určen úterní program KB Future Leaders. Studenti SŠ a VŠ se setkají s vybranými speakery, kde se dozví novinky z jejich oborů a budou mít příležitost se speakery diskutovat. 

Catherine D. Wood ARK Funds/použito se souhlasem

Hlavními partnery SingularityU Czech Summit 2023 jsou Komerční banka a investiční skupina Progresus. Na nedělní VIP akci, která přechází summitu, vystoupí legendární investorka Cathie Wood. Její společnost ARK Invest Cathie Woodové, která sází třeba na autonomní technologie nebo AI, byla dlouhou dobu významným akcionářem společnosti Tesla. Newstream.cz je mediálním partnerem konference. 

„Za původní myšlenkou přivést Singularity University do naší země stojí čtveřice místních byznysmenů. Díky nim je možné pořádat tuto mimořádnou událost v Praze,“ doplňuje Eva Hanáková. „Je to Tomáš Krsek (zakladatel investiční firmy BHM Group), Martin Kúšik (zakladatel rodinné firmy Odyssey 44 a bývalý spolumajitel investiční skupiny Penta), Radek Pokorný (zakladatel pražské advokátní kanceláře Pokorný, Wagner & Partner) a Jan Sýkora, spolumajitel společnosti WOOD & Company.“

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Michal Pěchouček na SingularityU Czech Summitu

Michal Pěchouček pracuje na umělé inteligenci 30 let. Česko by mělo být montovnou AI. Jinak bude kolonií, varuje

Přečíst článek
Tomáš Čupr na konferenci Singularity Czech Republic

Tomáš Čupr: Zlomový vynález pro obchod byl čarový kód. Teď procházíme další změnou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme