Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Revolut v Česku rozšíří služby, bude lépe konkurovat bankám

Revolut, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Světová finanční platforma Revolut uplatnila v Česku specializovanou evropskou bankovní licenci. Zákazníci, kteří přejdou na Revolut Bank, budou moci využívat její další služby. Jejich vklady budou pojištěné do 100 tisíc eur. Revolut má v ČR více než 300 tisíc uživatelů.

Reklama

„Revolut je momentálně nejrychleji rostoucí fintech společností v Evropě. Nemáme skryté poplatky a neustále stavíme nové a inovativní finanční produkty,” uvedl ředitel a spoluzakladatel Revolutu Nik Storonsky. Představení banky v Česku umožní podle něj v blízké budoucnosti uvést na trh mnoho dalších nových produktů a služeb.

Na expanzi Revolutu v Česku vydělá hlavně zákazník, řekl zakladatel finanční společnosti Patron Jiří Paták. Český trh je podle něj příliš malý na to, aby motivoval lokální banky k inovacím. Teprve tlak konkurence zvenčí vede ke zlepšení a zlevnění služeb. Na nabídku Revolutu budou muset další hráči reagovat a český zákazník se tak může připravit na vlnu pozitivních změn, dodal.

„Revolut nabízí nyní hlavně snadné nákupy zlata a kryptoměn či rychlé převody peněz do zahraničí,” upozornil šéfredaktor portálu Poradci-sobe.cz Petr Zámečník. Revolut si spuštěním své banky vytváří prostor pro další služby, kterými by mohl ještě více konkurovat tradičním bankám, doplnil šéfredaktor Czechcrunch.cz Ondřej Holzman. Chystanými produkty, jako jsou spotřebitelské úvěry či kreditní karty, by podle něj mohla platforma přilákat další uživatele. Nové produkty budou pro Revolut klíčové i z pohledu vlastního byznysu, protože potřebuje začít vydělávat a nabízet více placených služeb. Pouští se proto i do odvětví jako například rezervace ubytování, dodal.

Nikolaj Storonskij, zakladatel Revolutu

Nudil se, a tak založil Revolut. Dnes je z něj miliardář

Nikolaj Storonskij dnes nabízí službu pro celý finanční život jejího uživatele. Od normálního účtu po možnost investovat do akcií i kryptoměn.

Přečíst článek

Minulý rok Revolut představila na trhu svou specializovanou banku v Polsku a Litvě a v obou zemích začala nabízet úvěrové produkty. Revolut Bank je od letošního února dostupná také na Slovensku. Speciální bankovní licence umožňuje Revolut Bank poskytovat omezené bankovní služby prostřednictvím aplikace Revolut spolu s řadou finančních služeb a produktů, které jsou poskytované jinými společnostmi z Revolut Group.

Revolut byla založena v roce 2015 ve Velké Británii a nabídla službu převodu peněz a směnu měn. Momentálně nabízí desítky produktů, které na celém světě využívá více než 16 milionů zákazníků, kteří přes Revolut udělají více než 100 milionů transakcí měsíčně. K dnešnímu dni skupina Revolut nabrala investice v hodnotě přes jednu miliardu dolarů a její nedávná hodnota se pohybovala na kolem 33 miliard dolarů.

Revolut, ilustrační foto

Revolut získal další miliardy, dere se mezi top start-upy Evropy

Tržní hodnota společnosti Revolut za rok poskočila z pěti na 33 miliard dolarů. Stala se tak druhou nejhodnotnější fintechovou firmou v Evropě, před ní je už jen švédská Klarna.

Přečíst článek

Robinhood, Vlad Tenev a Baiju Bhatt

Jak dva kamarádi ze Stanfordu změnili svět investic k nepoznání

Ještě jim není ani 40, ale už mají na kontě několik výrazných úspěchů. Ale také můžou hodně prohrát. Seznamte se s Vladem Tenevem a Baijuiem Bhattem, zakladateli aplikace Robinhood, která za pár dní vstoupí na burzu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Peníze přes telefonní číslo už umí posílat sedm bank. Češi se platby na kontakt ale stále učí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme