Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rekordní zakázka. Pražská strojírna dodá do Varšavy výhybkové systémy pro vozovnu tramvají

koleje
Profimedia
 ČTK

Pražská strojírna dodá pro vznikající tramvajovou vozovnu Annopol ve Varšavě 114 výhybkových systémů za 38 milionů korun. Z hlediska počtu objednaných výhybek se jedná o rekordní zakázku společnosti, uvedl ředitel společnosti Robert Masarovič. Pražská strojírna je dceřinou firmou pražského dopravního podniku, zabývá se vývojem a výrobou kolejí a výhybek pro tramvajovou dopravu.

Reklama

Zakázka zahrnuje dodávku 85 rozjezdových automatických a 29 manuálních výhybkových systémů pro depo Annopol, které vzniká ve Varšavě a je zásadní pro plánovanou stavbu asi 20 kilometrů nových tramvajových tratí v polské metropoli. Podle informací Pražské strojírny je nová vozovna jednou z největších varšavských investic za 670 milionů zlotých, tedy 3,55 miliardy korun.

„Letos dodáváme naše výrobky celkem do osmi vozoven, a to jak u nás, tak v zahraničí. Počtem výhybkových systémů je tato zakázka letos rekordní, nikdy v historii továrny nebylo objednáno tolik kusů výhybkových systémů najednou,” řekl Masarovič.

Škoda Group

Škoda Group se rozkročí do Itálie. Založila dceřinku ve Florencii

Největší český výrobce prostředků hromadné dopravy se v Itálii zaměří na vlakovou dopravu i na kolejové prostředky městské dopravy.

Přečíst článek

Australský byznys

Strojírna v poslední době informovala i o dalších dodávkách do zahraničí, letos například dodala do australského Melbourne kolejové konstrukce včetně instalace pryžových bokovnic, které výrazně omezují emise hluku a též takzvané bludné proudy. Z Hannoveru firma nedávno přijala objednávku na kolejová křížení a kolejový přejezd za 19 milionů korun.

Škoda Group

Škoda Group má první objednávku z Austrálie. Stovku tramvají v Melbourne budou pohánět motory z Plzně

Škoda Group dosáhla dalšího významného milníku. Díky partnerství s Alstomem dodá do australského Melbourne trakční motory v hodnotě přes 300 milionů korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme