Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF prodá podíl v telekomunikační firmě CETIN singapurské GIC Group

PPF, ilustrační foto
PPF
 ČTK

Sázka na digitální budoucnost je důvodem, proč singapurský investiční fond GIC Group vstoupil v Česku do provozovatele telekomunikačních sítí CETIN. Od skupiny PPF odkoupil za nezveřejněnou částku podíl ve výši 30 procent, většinu si PPF ponechá. PPF to uvedla na webu.

Reklama

Vypořádání transakce podléhá schválení příslušných regulačních úřadů. Účastníci transakce se dohodli, že nezveřejní podrobnosti o její finanční stránce. Nový menšinový vlastník získá odpovídající zastoupení v představenstvu CETIN Group.

„Jako dlouhodobý investor věříme, že sektor digitální infrastruktury dál významným způsobem poroste. CETIN, jako přední telekomunikační platforma ve střední a východní Evropě, má všechny předpoklady k tomu, aby měl prospěch z tohoto růstu," uvedl investiční ředitel GIC Ang Eng Seng. Dodal, že fond je odhodlán budovat dlouhodobé partnerství s vedením PPF a CETIN.

Elektromobil, ilustrační foto

Týden Tradera: Blackouty, americké dluhy a tuzemská potřeba vlády

Minule jsem tu psal o hrozbě Blackoutu a v uplynulém týdnu již prosakovaly zprávy, že vlivem nedostatku uhlí musejí v Indii v několika regionech šetřit s energii. Řekl bych, že tyto zprávy by měly vnímat zejména politické špičky EU ve chvíli, kdy tlačí na elektromobilitu a odklon od tradičních zdrojů v rámci Green Deal.

Přečíst článek

Generálního ředitele skupiny PPF Ladislava Bartoníčka těší uzavření partnerství s významným a respektovaným mezinárodním investorem. Podle PPF je transakce výrazem důvěry jednoho z nejvýznamnějších světových investorů ve strategii rozvíjet a provozovat rozsáhlé pevné a mobilní telekomunikační sítě a nabízet infrastrukturu jako službu operátorům na retailovém trhu.

Generální ředitel CETIN Group Juraj Šedivý očekává, že se s novým partnerstvím firmě otevřou nové možnosti a příležitosti pro další růst.

CryptoPunk v Lobkowiczkém paláci

NFT jako nové rolexky? Kryptopeněženka může přinést lepší zaměstnání

V Lobkowiczkém paláci se sešli odborníci na krypto, umění i investice. Již za pár let podle nich bude větší část populace žít v plně digitálních prostředích, v nichž je budou reprezentovat nejrůznější atributy. Již nyní si lze v podobě takzvaných NFT neboli nezaměnitelných tokenů pořídit například tenisky nebo luxusní nemovitost. A také umění. A lidé za to vše již nyní platí stovky milionů dolarů.

Přečíst článek

CETIN vznikl v roce 2015 oddělením infrastruktury od telekomunikačního operátora O2 Czech Republic. Jako skupina funguje od roku 2020, kdy se oddělila infrastruktura od operátorů, kteří pod značkou Telenor působí v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku. Součástí telekomunikačního portfolia PPF jsou od roku 2018.

GIC je globální investiční společnost založená roku 1981. Má investice ve více než 40 zemích světa.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme