Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF nalije šest miliard do Komárkovy loterijní firmy Allwyn

PPF
ČTK
 ČTK

Investiční skupina PPF se zavázala investovat až 260 milionů dolarů, tedy 6,5 miliardy korun, do akcií loterijní firmy Allwyn, která patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka.

Reklama

Při transakci by koupila 26 milionů akcií společnosti Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment. Pokud by PPF nakoupila maximální počet akcií v rámci svého příslibu, měla by v Allwynu podíl zhruba pět procent, uvedly firmy v prohlášení.

Jiří Šmejc, ředitel PPF

Nový šéf PPF Šmejc: Čínský Home Credit jsme nestihli prodat včas. Nyní budeme investovat hlavně v Evropě

Těžiště investic skupiny PPF by nyní mělo být v Evropě. PPF pokračuje v úplném opouštění ruského trhu, na trzích spotřebitelského financování v Asii chce hledat partnery, kteří by pro společné podniky získali finance k jejich dalšímu rozvoji. V Číně by chtěla tamní Home Credit postupně prodat. Uvedl to ředitel PPF Jiří Šmejc, který do čela skupiny nastoupil v červnu.

Přečíst článek

PPF je v současnosti minoritním akcionářem a vlastní čtyři miliony akcií firmy Cohn Robbins Holdings (CRHC), se kterou letos Allwyn oznámil spojení.

Cílem je vstup na newyorskou burzu

Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Allwyn také podal vítěznou nabídku na provozování národní loterie ve Velké Británii. Cohn Robbins je takzvaný SPAC, tedy firma, který se specializuje na akvizice. Spojení má umožnit vstup Allwynu na burzu v New Yorku. Podle Komárka vstup Allwyn na americkou burzu cenných papírů urychlí realizaci růstových příležitostí v USA.

Karel Komárek

Komárek buduje loterijní impérium. Za miliardu přikoupil podíl v řecké Kaizen Gaming

Miliardář Karel Komárek posiluje v loterijním byznyse. Prostřednictvím společnosti Alwyn přikoupil víc než třetinový podíl v řecké Kaizen Gaming. Stálo ho to víc než miliardu korun.

Přečíst článek

"Pevně věříme v růstový potenciál této nadnárodní loterijní společnosti, která zároveň poskytuje stabilitu v současné nejisté makroekonomické situaci," uvedl investiční ředitel PPF Group Didier Stoessel. Díky závazku investovat do akcií Allwyn má podle něj skupina PPF příležitost stát se součástí současných plánů expanze Allwynu v USA i globálně.

Allwyn dnes oznámil výsledky za druhé čtvrtletí, v rámci kterých zvýšil konsolidovaný očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 17 procent na 277,1 milionu eur (6,8 miliardy korun). Hrubé výnosy z her stouply o 23 procent na 901,7 milionu eur (22,1 miliardy korun).

Jiří Šmejc, ředitel PPF

Miliardář Šmejc prodal majoritu v chorvatské sázkovce

Skupina Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce prodává tříčtvrtinový podíl v chorvatské sázkové kanceláři SuperSport. Podíl od ní získá mezinárodní společnost Entain, která působí ve sportovním sázení. Obě strany zároveň vloží své podíly do nově zřízeného podniku. Cena akvizice se odhaduje na 690 milionů eur (asi 16,8 miliardy korun). Transakce by podle odhadu Emma Capital měla být vypořádána do konce roku.

Přečíst článek


 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Digitální umění se představuje v Praze

Vidět hudbu, slyšet barvy. Světové digitální umění se představuje v Praze

Přečíst článek
Digitální umělec Refik Anadol
video

Uznávaný umělec Refik Anadol oživil Dvořákovy sny. Pracovali jsme na tom rok, říká

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme