Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pošta opět zdražuje. Dopis bude od července za 27 korun

Pošta opět zdražuje. Dopis bude od července za 27 korun
ČTK
 ČTK

Česká pošta od července zdraží poslání obyčejného psaní v ekonomickém režimu o čtyři koruny na 27 korun. Doporučené a cenné psaní bude dražší o desetikorunu. Uvedl to mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Reklama

K úpravě cen listovních zásilek musí ztrátový státní podnik přistoupit především kvůli dlouhodobému poklesu zájmu o tuto službu při stále rostoucích nákladech.

Česká pošta naposledy zvyšovala ceny dopisů letos v únoru. Poukazovala především na růst cen energií a pohonných hmot. Před tím podnik zvyšoval ceny loni v listopadu, kdy zdražil posílání dopisů, balíků i poštovních poukázek.

Pověřený zástupce generálního ředitele České pošty Miroslav Štěpán

Česká pošta loni více než zdvojnásobila ztrátu na 1,725 miliardy korun

Česká pošta loni zvýšila ztrátu o 1,044 miliardy korun na 1,725 miliardy korun. Tržby z prodeje služeb klesly meziročně o 976 milionů korun, tedy o 5,8 procenta. O 579 milionů korun se snížily výnosy z poštovního provozu.

Přečíst článek

„Nadále platí, že držitelé zákaznických karet České pošty budou mít cenu výhodnější. U obyčejného psaní bude cena o jednu korunu nižší, u doporučeného a cenného psaní pak o koruny dvě,“ doplnil Vitík.

Pošta loni kvůli poklesu výkonů vykázala ztrátu přes 1,7 miliardy korun. Letos kvůli dalšímu snížení objemu provozu očekávala ztrátu kolem čtyři miliard korun, což znamenalo hrozbu insolvence. Zahájila proto úsporná opatření, mimo jiné v polovině roku sníží počet poboček o 300 na 2900 a zruší zhruba 1500 z 23 tisíc pracovních míst. Do konce června by také měla představit plán transformace.

Pobočka České pošty

Dalibor Martínek: Prohnilá Česká pošta. Zavírání poboček je kouřovou clonou politiky ovládané firmy

Česká pošta má mnoho problémů. Základním je, že nevydělává peníze. A vlastně ani neví, jaké služby by měla poskytovat. Balíky už umí doručit spousta jiných firem. A za chvilku dokáží ostatní soukromí dopravci doručovat i dopisy. To už bude poslední rána pro poštu.

Přečíst článek

Česká pošta chce kvůli úsporným opatřením prodloužit dobu doručování u ekonomických zásilek na tři dny od podání ze současných dvou.

Pošta chce ušetřit, tak prodlouží doručování obyčejných zásilek na tři dny

Česká pošta chce kvůli úsporným opatřením prodloužit dobu doručování u ekonomických zásilek na tři dny od podání ze současných dvou. Ušetřit tím hodlá část doručovatelů, protože v polovině roku plánuje jejich počet snížit o 500. Odborům se opatření nelíbí, protože půjde o snížení kvality a dostupnosti poštovních služeb.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Pobočka České pošty

Dalibor Martínek: Prohnilá Česká pošta. Zavírání poboček je kouřovou clonou politiky ovládané firmy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme