Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ostravská Elcom letos cílí na půlmiliardový obrat. S partnery v Silicon Valley jedná o dodávkách systémů pro tamní datová centra

Ostravská Elcom cílí na půlmiliardový obrat a míří do USA
Elcom, užito se svolením
 ČTK

Ostravská technologická společnost Elcom jedná o dodávkách řešení pro měřicí systémy v energetice s obchodními partnery v kalifornském Silicon Valley. I se svými dceřinými společnostmi letos plánuje dosáhnout obratu dohromady 500 milionů korun.

Reklama

„S našimi partnery v kalifornském Silicon Valley aktuálně vedeme jednání o dodávkách zařízení pro hlídání kvality elektřiny v napájecích systémech se zaměřením na datová centra. Naší klíčovou konkurenční výhodou je, že dokážeme dodat inženýringová řešení každému zákazníkovi na míru,“ uvedl v prohlášení prezident společnosti a předseda představenstva Daniel Kaminský.

Elcom patří od roku 2018 investičnímu fondu Central Europe Industry Partners (CEIP). „Od této akvizice Elcom téměř zdvojnásobil svůj obrat, když letos cílí na konsolidovaný obrat 500 milionů korun,“ uvedla firma.

Elcom se sídlem v Praze je poskytovatelem vysoce specializovaných komplexních služeb v oblasti silnoproudé elektrotechniky, měřicí a testovací techniky a průmyslové automatizace s mezinárodním přesahem. Loni firma koupila slovenskou společnost Applied Precision, která se věnuje měření a testování.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme