Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Silicon Valley - informace o tématu

Miliardář Jeff Bezos s partnerkou Lauren Sánchez.

Stárnutí je humanitární katastrofa, řekli hoši ze Silicon Valley a začali hledat lék proti smrti

Sen o věčném mládí a životě nabral materiální podobu. Trh s výzkumem stárnutí a oddálení smrti se rychle zvětšuje. Investují do něj známí miliardáři.

Přečíst článek

V Silicon Valley vznikají plány na „město snů“, skupinu vlivných investorů vede Čech

Přečíst článek

Umělá inteligence bude tématem prestižní Singularity University. Summit se po pandemii vrací do Prahy

Přečíst článek
Ostravská Elcom cílí na půlmiliardový obrat a míří do USA

Ostravská Elcom letos cílí na půlmiliardový obrat. S partnery v Silicon Valley jedná o dodávkách systémů pro tamní datová centra

Ostravská technologická společnost Elcom jedná o dodávkách řešení pro měřicí systémy v energetice s obchodními partnery v kalifornském Silicon Valley. I se svými dceřinými společnostmi letos plánuje dosáhnout obratu dohromady 500 milionů korun.

Přečíst článek
Investor Gabriel Eichler v pořadu Jiný peníze.
video

Gabriel Eichler: V Kalifornii se nenadává, ale podniká. Teď ale start-upy přišly o investory

Pád Silicon Valley Bank a propad cen akci technologických firem a kryptoměnového trhu způsobily, že ze sektoru start-upů se i v Kalifornii odlily peníze pryč, říká investor Gabriel Eichler. Přesto je tam mentalita už zhruba sto let neopakovatelně podnikatelská.

Přečíst článek
Ve Spojených arabských emirátech se teď firmy ze Silicon Valley snaží získat peníze.

Karta se otočila, firmy ze Silicon Valley teď prosí o peníze v Perském zálivu

Ekonomické zpomalení v severní Americe a Evropě tlačí fondy rizikového kapitálu do bohatých zemí Blízkého východu, kde naopak díky vysokým cenám ropy neví, co s vydělanými penězi.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Řidiči teď mají novou jistotu. Nafta i benzín ještě zlevní

V příštích sedmi dnech pohonné hmoty dále mírně zlevní, v rozsahu kolem třiceti haléřů na litr, odhaduje ekonom Lukáš Kovanda. Ropu totiž zlevňují pády a otřesy bank, jako je Silicon Valley Bank nebo Credit Suisse.

Přečíst článek
Elizabeth Holmesová na cestě k soudu, který jí vyměřil 11letý trest

Největší podvod v dějinách Silicon Valley. Elizabeth Holmesová míří do vězení na 11 let

Měl to být revoluční nástroj, který změní zdravotní péči. Společnost Theranos vyvíjela zařízení, které na základě velkých dat měl analyzovat spoustu nemocí z pouhé kapky krve. Zakladatelka Theranosu Elizabeth Holmesová díky této vizi sehnala miliardy dolarů. Ty však skončily v naprosto nefunkčním prototypu, který nedokázal víc než standardní analytické nástroje. Nyní má největší podvod v dějinách Silicon Valley první část za sebou.

Přečíst článek
Silicon Valley

Silicon Valley se snaží zbavit ruských investorů, omezuje byznys v Rusku

V západním světě začal lov na majetky ruských oligarchů a vrcholných politiků zapsaných na sankční seznamy, v ikoně technologického světa, kalifornském Silicon Valley, mají složitější problém. Tamní firmy se chtějí zbavit svého ruského investičního stínu nad sebou. Není to vůbec jednoduché, ve hře jsou vysoké sázky. Loni podle dat společnosti PitchBook ruští investoři kromě rozdávání hotovosti firmám s rizikovým kapitálem nalili devět miliard dolarů přímo do startupů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Peter Thiel

Rakouský exkancléř jde pracovat pro miliardáře Thiela

Sebastiana Kurze najal známý muž ze Silicon Valley, bývalý kolega Elona Muska Peter Thiel.

Přečíst článek
Barbara Paldusová

Přišla s technologií na urychlení výroby vakcín. Teď vyvíjí kosmetiku

V Silicon Valley založila dvě úspěšné firmy. Prodej jedné z nich jí a investorům vynesl 225 milionů dolarů. Teď Barbora Paldusová, americká vědkyně a podnikatelka s českými kořeny, svoje znalosti z vědy uplatňuje při vývoji a výrobě přírodní kosmetiky.

Přečíst článek
Reklama

News box

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili šest lidí z kšeftování s městskými byty v jedné z brněnských městských částí. Podle závěrů vyšetřování šlo o získávání neoprávněného majetkového prospěchu při přidělování či směnách obecních bytů. Uvedl to mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.
Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme