Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Grunt povýší. Od ledna bude šéfovat celé Nově

Novým generálním ředitelem TV Nova bude od ledna  2023 dosavadní šéf digitálních médií CME Daniel Grunt.
ČTK
 ČTK

Novým generálním ředitelem TV Nova bude od ledna dosavadní šéf digitálních médií CME Daniel Grunt. Nahradí současné ředitele Jana Vlčka a Kláru Brachtlovou, kteří se posunou do vedení mateřské skupiny CME.

Reklama

Tyto změny mají podle zprávy podpořit rychlý růst celé skupiny a její digitální transformaci. Grunt se má zaměřit na upevnění pozice TV Nova jako lídra na trhu, jejího inovativního přístupu k programování a digitální transformaci s důrazem na pokračování růstu placené streamovací platformy Voyo. Zároveň prozatím zůstane i vedoucím digitálu v CME, dokud nebude jmenován jeho nástupce.

Chystáme další dvě série Ivety, říká Daniel Grunt, šéf nových médií skupiny CME

Šéf Voyo Daniel Grunt: Chystáme další dvě série Ivety

Televize Nova a celá skupina CME se stále více orientuje na digitální službu Voyo. Za dva roky od nástupu nového týmu a nového pojetí služby se jí povedlo dostat mezi špičku na českém trhu streamovacích platforem, k čemuž jí dopomohlo zejména nasazení původních seriálů jako Případ Roubal či Iveta. „Tento segment se do pěti let zdvojnásobí a Češi budou mít předplacených celkem tři miliony služeb,“ předpovídá Chief Digital Officer skupiny CME Daniel Grunt.

Přečíst článek

Grunt přišel do CME jako šéf digitálních médií počátkem loňského roku. V obdobné pozici tam pracoval před více než deseti lety, když v letech 2008 až 2010 řídil veškeré internetové aktivity TV Nova. Mezitím sedm let řídil nová média na TV Prima, rok a půl pracoval jako ředitel internetové divize vydavatelství časopisů Sanoma Media Praha. Na začátku kariéry pracoval i jako manažer pro oblast multimédií divize Nseries společnosti Nokia Czech Republic, byl také marketingovým a produktovým ředitelem internetového portálu Centrum.cz.

Změny v CME

Od ledna se provozní ředitel CME Dušan Švalek stane zástupcem výkonného ředitele zodpovědným za Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko a Bulharsko. Brachtlová se v CME stane ředitelkou externích vztahů a zastřeší aktivity spojené se strategickými partnerstvími a vztahy v rámci odvětví a společně se Švalkem dohlédne na provozní agendu CME. Vlček bude zodpovědný za výnosy skupiny, bude i nadále podporovat obchodní růst TV Nova a pracovat na strategických iniciativách jako digitálně cílená reklama, která bude postupně zaváděna na všech trzích CME.

Vše o mediálním trhu čtetě zde

Skupina TV Nova má volně šířené stanice Nova, Nova Fun, Nova Cinema, Nova Action a Nova Gold, prémiové stanice Nova Sport 1 až 4 a Nova International. Vedle toho provozuje portály Nova Plus a Voyo. Loni v říjnu spustila tematickou stanici pro ženy Nova Lady. V divácké skupině mezi 15 a 54 lety měla loni skupina podíl na sledovanosti 33 procent.

Společnost CME provozuje televizní stanice v Česku, Rumunsku, na Slovensku, ve Slovinsku, Bulharsku a Chorvatsku. Jejím vlastníkem je investiční skupina PPF.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zakladatel a dosavadní výkonný ředitel Netflixu Reed Hastings na snímku z roku 2017.

Konec éry zakladatele Netflixu Reeda Hastingse. Muže, který změnil vnímání televize

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme