Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novým šéfem Třineckých železáren je Roman Heide

Novým generálním ředitelem Třineckých železáren se stal Roman Heide
Třinecké železárny, užito se svolením
 ČTK

Třinecké železárny mění po 11 letech vedení.

Reklama

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Třineckých železáren (TŽ) se stal Roman Heide. Jan Czudek, který byl ve funkci 11 let, odchází na vlastní žádost. Oznámila to mluvčí TŽ Petra Macková Jurásková. Sedmačtyřicetiletý Heide byl ve vedení několika hutnických firem, v TŽ se hodlá zaměřit na transformaci hutnictví. Czudek zůstane v dozorčích radách některých dceřiných firem.

Heide je absolventem magisterského i postgraduálního studia oboru materiálové inženýrství na Fakultě metalurgie a materiálového inženýrství Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava. „Působil v manažerských pozicích ve společnostech Pilsen Steel, Vítkovice Heavy Machinery, Scheffield Forgemaster. Přichází z pozice předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti ŠMT," uvedla Macková.

Investice do ‚zelené oceli‘

Heide se hodlá intenzivně zaměřit na transformaci hutnictví. „Stojíme na prahu velkých změn, čekají nás nemalé investice a další modernizace provozu. Máme před sebou složité období, kdy byl v Evropě zaveden pojem ‚zelená ocel‘, a bude jen na nás, jak se s novými ekologickými požadavky dokážeme vypořádat,“ uvedl Heide.

Podle Czudka čeká nového ředitele nelehký úkol. „Ale věřím, že ve spolupráci s ostatními kolegy jeho realizace dospěje do zdárného konce, potažmo začátku nové éry v hutním průmyslu. ," uvedl Czudek. V TŽ pracoval s krátkou přestávkou 40 let, z nichž posledních 23 roků strávil v představenstvu. „Firmu zcela neopouští. Nadále bude působit v dozorčích radách některých dceřiných firem a v institucích spojených s činností největšího výrobce oceli v České republice, jako jsou Ocelářská unie, Hospodářská komora a Svaz průmyslu a dopravy ČR,“ doplnila mluvčí.

Škoda Auto, ilustrační foto

Více než polovina podniků bude v příštím roce propouštět. I kvůli nedostatečné vládní pomoci

V příštím roce předpokládá propouštění zaměstnanců 57 procent firem. Vyplývá to z průzkumu, který mezi svými členy udělala Asociace exportérů.

Přečíst článek

Třinecké železárny jsou největším hutním podnikem v Česku. V roce 2021 vyrobily 2,4 milionu tun oceli a dosáhly zisku 1,306 miliardy korun a tržeb 43,715 miliardy korun. Včetně odloučených provozů mají TŽ téměř 7000 zaměstnanců, i s dceřinými firmami je pracovníků zhruba 10 tisíc.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme