Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový hráč na poli stavebnictví. Ostravská společnost HSF System vytvořila holding Purposia Group

Ostravská stavební společnost HSF System vytvořila holding Purposia Group
iStock
 ČTK

Ostravská stavební společnost HSF System vytvořila holdingovou strukturu, do které začlenila 26 firem s tržbami převyšujícími ročně tři miliardy korun. Hlavními důvody založení holdingu, který nese jméno PURPOSIA Group, jsou zvýšení efektivity a další plány na expanzi. Společnost HSF System to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě. V současnosti holding zaměstnává v Česku a na Slovensku více než 250 lidí.

Reklama

HSF System je ryze česká firma, která působí na stavebním trhu od roku 2002 a patří mezi nejvýznamnější stavební společnosti v Česku a na Slovensku. V roce 2022 dosáhla mezinárodní skupina HSF System rekordních konsolidovaných tržeb 2,6 miliardy korun, za posledních pět let narostly tržby skupiny téměř o 72 procent. V letošním roce očekává tržby převyšující tři miliardy korun.

„Důvodů, proč jsme se rozhodli vytvořit holdingovou strukturu, je několik. V uplynulých letech jsme významně rostli, v portfoliu dnes máme 26 společností. Postupně jsme dospěli do bodu, kdy potřebujeme jejich management ještě více zefektivnit. Chceme se vydat cestou chytrého řízení a využít synergické efekty holdingu. Slibujeme si od tohoto kroku také snadnější přístup k financování i úsporu nákladů,“ uvedl předseda představenstva skupiny Purposia Group Jan Hasík.

Český průmysl šlápl na brzdu. Ilustrační foto

Český průmysl šlápl na brzdu. Dařilo se aspoň pozemní výstavbě

Průmysl v Česku zrychlil v září meziroční pokles na pět procent ze srpnových 1,7 procenta. Je to třetí pokles v řadě. Meziměsíčně se průmyslová výroba snížila o 1,8 procenta, informoval Český statistický úřad (ČSÚ). Hodnota nových zakázek pro český průmysl podle statistiků ve srovnání s loňským zářím spadla o 5,2 procenta.

Přečíst článek

Místopředseda představenstva skupiny Tomáš Kosa uvedl, že založením holdingu významně posílili svou pozici na českém a slovenském stavebním trhu. „Zvýšení poměru vlastních dodávek pro interní i externí projekty nám poskytuje nespornou výhodu oproti konkurenci,“ uvedl Kosa. Cílem je podle něj nejen další růst jednotlivých firem v holdingu, ale i rozšiřování portfolia. Nové akvizice chce skupina oznámit ještě letos.

HSF System se zaměřuje na generální dodávky staveb a provádí kompletní střešní a fasádní opláštění moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Skupina staví v Česku, na Slovensku i v dalších evropských zemích. Do holdingu patří také developerská skupina Antracit, společnost SK Facility poskytující kompletní správu a údržbu nemovitostí, firma Pruniwerk specializující se na prosklené hliníkové fasády a střešní světlíky nebo český výrobce prefabrikátů Prefa ONV.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme