Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

HSF System - informace o tématu

Ostravská stavební společnost HSF System vytvořila holding Purposia Group

Nový hráč na poli stavebnictví. Ostravská společnost HSF System vytvořila holding Purposia Group

Ostravská stavební společnost HSF System vytvořila holdingovou strukturu, do které začlenila 26 firem s tržbami převyšujícími ročně tři miliardy korun. Hlavními důvody založení holdingu, který nese jméno PURPOSIA Group, jsou zvýšení efektivity a další plány na expanzi. Společnost HSF System to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě. V současnosti holding zaměstnává v Česku a na Slovensku více než 250 lidí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Členské státy Evropské unie dnes definitivně potvrdily 📜 nová pravidla pro fungování umělé inteligence. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU. Akt o umělé inteligenci je podle expertů prvním svého druhu na světě a mohl by ovlivnit podobné normy také v zemích mimo Evropskou unii.
Zadlužení obyvatel Česka v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 vzrostlo o 5,6 procenta na 3,36 bilionu korun. Objem dluhu na spotřebu ohroženého nesplácením se zvýšil o desetinu na 25,5 miliardy korun. Vyplývá to z údajů Bankovního a Nebankovního registru klientských informací, které představila společnost CRIF - Czech Credit Bureau.
Největší italské pojišťovně Generali klesl v prvním čtvrtletí očištěný čistý zisk o devět procent na 1️⃣,1️⃣2️⃣ miliardy eur (27,7 miliardy korun). Důvodem byl mimořádný jednorázový zisk související s prodejem developerského projektu ve srovnatelném období loni. Výsledky ale překonaly očekávání a pojistné a provozní zisk vzrostly. 
Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 1️⃣3️⃣ tisíc bytů a domů, které jsou podle nich bez vlastníka. Jejich skutečnými majiteli jsou ale mnohdy lidé, kteří z domovů museli utéct kvůli válce, kterou Moskva už přes dva roky vede proti Ukrajině.
Americký prezident Joe Biden a Demokratická strana získali za duben na předvolební kampaň 5️⃣1️⃣ milionů dolarů (1,16 miliardy korun), což je výrazně méně než vybrali od dárců v březnu. Bidenův pravděpodobný soupeř v listopadových prezidentských volbách Donald Trump a Republikánská strana za duben vybrali 76 milionů dolarů (1,7 miliardy Kč), napsala dnes agentura AP.
Americký softwarový gigant Microsoft dnes představil novou kategorii osobních 💻 počítačů s operačním systémem Windows uzpůsobenou pro využívání umělé inteligence (AI). Firma podle agentury Reuters uvedla, že počítače nové kategorie s označením Copilot+ bude kromě ní prodávat také řada dalších výrobců.
Ruská vláda nařídila státní plynárenské společnosti Gazprom, aby za loňský rok  nevyplácela dividendy. Vyplývá to podle agentury Reuters z dekretu zveřejněného na internetových stránkách společnosti. Gazprom vloni vykázal první celoroční ztrátu od roku 1999. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme