Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix bude streamovat i videohry. Už hledá vývojáře

Netflix, ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Americký Netflix chce rozkročit do nové sféry. Vedle filmů, seriálů a dokumentů chce na své streamovací platformě nabízet i videohry. Už od příštího roku.

Reklama

Na vývoj videoher v Netflixu bude dohlížet Mike Verdu, který dříve působil ve společnostech Facebook, Electronic Arts či Zynga. Nabízet je chce platforma už v příštím roce. S odvoláním na informovaný zdroj to uvedla agentura Bloomberg. Tým vývojářů začne firma budovat v nadcházejících měsících, pozice už inzeruje na svém webu.

Hry se v nabídce Netflixu objeví jako další žánr, podobně jako to streamovací služba učinila v případě dokumentů a stand-up vystoupení. V současné době společnost neplánuje kvůli hernímu obsahu zvyšovat předplatné, uvedl zdroj Bloombergu.

Nové zdroje příjmů

Ve Facebooku Verdu pracoval s vývojáři na hrách a dalším obsahu do brýlí pro rozšířenou realitu Oculus. Ve společnosti Electronic Arts se podílel na mobilních verzích populárních herních sérií, jako je Sims, Plants vs. Zombies a Star Wars. Jako tvůrčí šéf Zingy působil mezi lety 2009 a 2012.

Revolut, ilustrační foto

Revolut získal další miliardy, dere se mezi top start-upy Evropy

Tržní hodnota společnosti Revolut za rok poskočila z pěti na 33 miliard dolarů. Stala se tak druhou nejhodnotnější fintechovou firmou v Evropě, před ní je už jen švédská Klarna.

Přečíst článek

Netflix hledá způsoby, jak pokračovat v růstu, hlavně na trzích, které už jsou nasycené, což jsou například Spojené státy. Firma se proto zaměřuje na budování programu pro děti, otevřela internetový obchod a nedávno podepsala několikaletou smlouvu se společností Amblin Partners, kterou vede americký režisér Steven Spielberg. Tento podnik má Netflixu dodávat několik filmů ročně. Uvedení her označuje Bloomberg za dosud nejodvážnější krok Netflixu.

Streamovací služba si zachovává značný náskok před konkurenty, jako je Disney+ nebo HBO Max. Růst počtu předplatitelů Netflixu nicméně v prvním čtvrtletí výrazně zpomalil, částečně kvůli polevování koronavirové pandemie a nedostatku nových filmových a seriálových hitů. Počet předplatitelů, kteří už netrávili tolik času před obrazovkou jako v dobách největších koronavirových uzávěr, se tak zvýšil o méně než čtyři miliony na celkových zhruba 208 milionů.

Andy Jassy, nový CEO Amazonu, ve funkci nahradil zakladatele společnosti Jeffa Bezose.

Nový šéf Amazonu Andy Jassy: Bezosův stín stojící nohama pevně na zemi

Andy Jassy k nejvyšší roli v Amazonu rostl řadu let jako „Bezosův stín“. Největšímu e-shopu světa navíc vymyslel nejlukrativnější byznys.

Přečíst článek

Avast, sídlo

WSJ: Američané jednají o převzetí Avastu. Ve hře jsou stovky miliard

Česká antivirová společnost Avast by se mohla stát cílem akvizice. Zájem projevili Američané, tvrdí zdroje listu WSJ. Šlo by o obchod v hodnotě stovek miliard korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Streamovací platforma Netflix plánuje zvýšení předplatného

Netflix chystá zdražení. Jako první to schytají uživatelé ve Spojených státech

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme