Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na pražském Žofíně ocenili Manažery roku. Jsou jimi Kupková a Schellong

 nst
nst

Absolutní vítězkou letošního ročníku soutěže Manažer roku se stala Kateřina Kupková, generální ředitelka společnosti Lenzing Biocel Paskov. Ocenění nejlepší manažer získal Norbert Schellong, který kromě řízení Nemocnice Havířov testuje možnosti inovativní distanční medicíny. Newstream byl mediálním partnerem soutěže.

Reklama

Kateřina Kupková je předsedkyní představenstva a generální ředitelkou velkého průmyslového závodu Lenzing Biocel Paskov, který se specializuje na výrobu buničiny. Ta je součástí oděvních produktů, jako jsou například džíny. Pandemie podle Kupkové otevřela firmě nové možnosti v logistice, kdy vypravili i několik vlaků s buničinou do Číny.

„Věřím, že toto ocenění není oceněním mé práce jen za poslední covidový rok, ale za celou moji dosavadní kariéru. Nemohla bych na tomto místě stát, kdybych za sebou neměla perfektní tým lidí, který pro nás v Lenzing Biocel Paskov pracuje a na který jsem nesmírně hrdá. Díky patří našim zaměstnancům za to, co všechno pro nás dělají,” uvedla Kupková při slavnostním předávání ocenění v paláci Žofín. 

Je to podruhé v historii soutěže, kdy se absolutní vítězkou stala žena.

Norbert Schellong navzdory probíhající pandemii covidu-19 dokázal v Nemocnici Havířov zavést nové diagnostické metody a realizovat investiční záměry. Od roku 2015 se navíc aktivně podílí na vývoji a výzkumu distanční medicíny v České republice. Je členem Mezinárodní asociace pro telemedicínu a členem vědecké rady Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

„Rok 2020 byl pro zdravotníky skutečně velmi krušný, ale věřím, že na něj za pár let, až dosáhneme kolektivní imunity, budeme vzpomínat jen jako na jednu nešťastnou epizodu. Mé díky patří zejména celému mému týmu, i když to možná zní jako fráze. Ocenění je pro mne velký závazek toho, abych ve své práci pokračoval dál, přestože byznys s lidským zdravím je někdy velmi náročný,” uvedl Schellong.

Porota ocenila i udržitelné projekty

V TOP 10 letošního ročníku je ředitel hudebního festivalu Leoše Janáčka Jaromír Javůrek. Z veřejné sféry byl nejúspěšnější Tomáš Kotyza, ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Výjimečnými ženami v TOP 10 jsou i Kateřina Kadlecová, ředitelka firmy USSPA vyrábějící luxusní domácí bazény, a Milada Měsícová, jež úspěšně vede Zemědělské družstvo Unčovice.

Novostavby, ilustrační foto

Hypotéky s delší fixací jsou paradoxně nejlevnější

Úrokové sazby nadále rostou, ale zájem o hypoteční úvěry zatím nepolevuje.

Přečíst článek

Speciální cenu Inovace pro udržitelný rozvoj, kterou uděluje Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj (CBCSD), převzali autoři tří projektů. Pavel Podruh za projekt Český soběstačný dům, v jehož rámci mimo jiné vytvořil produkt iBatt.energy - bateriové plug and play úložiště pro domácnosti bez vlastní fotovoltaické elektrárny.

Jaroslav Ďuriš ze společnosti WERO Holding zase přišel s ostrovním řešením recyklace vody. U průmyslových zařízení dokáže recyklovat až 80 procent množství a tím uspořit významné finanční prostředky.

A Petr Polák, který učinil svou společnost Visa Europe Services už v roce 2020 uhlíkově neutrální, neboť celkově přešla na elektřinu z obnovitelných zdrojů.

Pavlína Kalousová, členka představenstva Plzeňského Prazdroje

Pavlína Kalousová: Lidé budou pít víc pivo s přáteli či sousedy

Pandemie změnila spoustu návyků, některé trendy se akcelerovaly. „Vidíme spoustu pop-up podniků, nebo že si lidé dělají barbecue akce se sudem, sousedské akce, oslavy, tam určitě toto bude fungovat, hrají v tom roli i sociální média ve smyslu, jak se nyní lidé svolávají, jak probíhá socializace. Plus vidíme u mladší generace, že preferuje jiné typy drinků,” vysvětluje členka představenstva Plzeňského Prazdroje Pavlína Kalousová.

Přečíst článek

Byty, ilustrační foto

Vlastní byt je luxus, nájmy jsou budoucnost

Trh s nájemním bydlením v Česku přitáhl pozornost developerů i velkých mezinárodních investorů. Činžáky jsou sázkou na jistotu: vlastní byt v Praze je pro většinu lidí nedosažitelný.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Nepropásněte nominace do soutěže Manažer roku. Čas máte jen do 25. března

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme