Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ludvík Baleka je novým šéfem Pražské plynárenské, nahradí Pacovského

Ludvík Baleka je novým šéfem Pražské plynárenské
MND
 ČTK

Novým předsedou představenstva Pražské plynárenské je Ludvík Baleka. Ve firmách skupiny působí od roku 2018, v minulosti pracoval i v dalších energetických společnostech jako například ČEZ nebo MND.

Reklama

Ve funkci nahradil Martina Pacovského, kterého v pondělí odvolala dozorčí rada společnosti. Jediným akcionářem společnosti je Pražská plynárenská Holding, ovládaná hlavním městem Prahou.

Baleku do funkce zvolilo představenstvo společnosti, ve kterém byl dosud zodpovědný za obchod. Dalšími členy vedení Pražské plynárenské jsou nyní Milan Cízl a Petr Kovařík. Společnost zároveň chystá výběrové řízení na doplnění představenstva.

Nový šéf Pražské plynárenské působí v energetickém sektoru celou svou profesní kariéru. V minulosti byl například obchodním ředitelem společnosti ČEZ v Bulharsku. Pracoval také ve firmách MND, Pražská teplárenská nebo Severomoravská energetika. V letech 2012 až 2018 byl místopředsedou rady Českého plynárenského svazu.

E.ON

E.ON zlevní plyn pro 140 tisíc zákazníků, přemýšlí i nad elektřinou

Energetická společnost E.ON od září zlevní plyn všem svým stávajícím zákazníkům, kteří nemají fixovanou cenu. Týkat by se to mělo přibližně 140 tisíc klientů. Oproti současnosti jim klesnou ceny o 16 procent, vůči vládnímu cenovému stropu pak budou nižší až o čtvrtinu. Firma zároveň do dalších týdnů zvažuje i možné úpravy cen elektřiny. Ceny energií postupně snižují i ostatní dodavatelé v Česku.

Přečíst článek

V čele společnosti Baleka nahradil Pacovského, kterého kvůli odlišným názorům na vedení a další směřování společnosti v pondělí odvolala dozorčí rada podniku. Pacovský, který vedl Pražskou plynárenskou od ledna 2021, následně potvrdil, že se s akcionáři firmy rozcházel ve vizích a dalších plánech. Ke svému působení v Pražské plynárenské zároveň uvedl, že je přesvědčený, že firmu předává v dobrém stavu a kvalitně připravenou na podzimní kampaň na tuzemském energetickém trhu.

Pražská plynárenská dlouhodobě patří mezi největší tuzemské dodavatele energií. Plynem a elektřinou zásobuje asi 445 tisíc odběrných míst. Hlavní město vlastní plynárny přes Pražskou plynárenskou Holding, jelikož je však od roku 2014 jejich stoprocentním vlastníkem, je mezičlánek podle vedení města již zbytečný a firma se sloučí s Pražskou plynárenskou.

Pražská plynárenská v loňském roce zaznamenala zisk po zdanění 639,8 milionu korun. Meziročně si tak polepšila téměř o 19 procent. Ještě výrazněji stouply tržby společnosti, a to z předloňských 17,1 miliardy korun na 32,5 miliardy korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme