Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konkurence pro ChatGPT. Google v Evropě a Brazílii spustil chatbota Bard

Google spustil chatbota Bard v Evropě a Brazílii
Profimedia
 ČTK

Společnost Google spustila v Evropě a v Brazílii svého chatovacího robota Bard, oznámil mateřský podnik Alphabet. Bard, který využívá umělou inteligenci (AI), by měl konkurovat službě ChatGPT. Jde zatím o největší rozšíření tohoto produktu od jeho uvedení na trh letos v únoru. V mateřském jazyce si mohou tohoto chatbota vyzkoušet i čeští uživatelé.

Reklama

„Počínaje dneškem můžete s Bardem pracovat ve více než 40 jazycích, včetně arabštiny, čínštiny, němčiny, hindštiny a španělštiny," uvedl na blogu produktový manažer společnosti Google Jack Krawczyk.

Odpovědi chatbota Barda si lze i poslechnout. Uživatelé mohou podle Krawczyka změnit tón a styl Bardových odpovědí na jednoduché, dlouhé, krátké, odborné či neformální. Mohou také své konverzace označovat nebo přejmenovávat a používat obrázky v podnětech.

Uvedení aplikace Bard pozastavily v Evropské unii regulační úřady, které se zabývají ochranou osobních údajů. Google od té doby s dozorčími orgány jednal, aby je ujistil o sporných otázkách ohledně transparentnosti, možnosti volby a kontroly, uvedl Krawczyk.

Germanium, chemický prvek využívaný v elektormobilitě

Čína vs. Evropa: 2:0. Asijská velmoc drží těžké trumfy v elektromobilitě. Galium a germanium

Čínské úřady rozhodly o kontrolách množství galia a germania, které se ze země vyvezou. Podle agentury Reuters přitom jde o dvě velmi důležité chemické látky, které se využívají v elektromobilitě. Strach evropských automobilek z čínské konkurence tak dostal další rozměr.

Přečíst článek

Technický viceprezident Amar Subramanya na brífinku s novináři řekl, že uživatelé mohou sběr svých údajů odmítnout. Společnost Google se v USA potýká s novou hromadnou žalobou kvůli údajnému zneužití osobních údajů uživatelů k trénování svého systému AI.

Generativní umělá inteligence se dostala do popředí zájmu, když společnost OpenAI loni v listopadu zprovoznila chatbota ChatGPT. Služba odstartovala masové užívání AI v každodenních úkonech - od generování textu nebo počítačového kódu až po marketing a další oblasti. Start-up OpenAI podporuje společnost Microsoft.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Kmotr umělé inteligence Hinton opustil Google a chce říkat pravdu. AI lze zneužít, varuje

Co když umělou inteligenci zneužije Putin? Kmotr AI Geoffrey Hinton opustil Google a teď chce varovat lidstvo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme