Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Knihkupectví Martinus získalo zlato v soutěži prodejen, zaujalo neotřelým konceptem

Knihkupectví Martinus získalo zlato v soutěži prodejen, zaujalo neotřelým konceptem
místoprodeje.cz, užito se svolením
 nst
nst

Zlato v prosincovém kole soutěže maloobchodních prodejen Visa Czech Top Shop (VCTS) si odnáší první česká pobočka slovenského knihkupectví Martinus v centru Brna. Na druhém místě se umístila centrála značky Mojekolo v Kravařích u Opavy. Třetí skončila zrekonstruovaná prodejna Albert v brněnském OC Vaňkovka. Newstream je mediálním partnerem ocenění.

Reklama

Ráj pro milovníky knih

Ačkoliv na Slovensku, odkud knihkupectví Martinus pochází, najdete celou řadu jejich kamenných poboček, v Česku zatím společnost fungovala především v on-line prostředí. To se ale v listopadu 2023 změnilo s otevřením první české prodejny v brněnském OC Velký Špalíček. Ráj pro knihomily nabízí zákazníkům nejenom široký výběr knih nejrůznějších žánrů, ale také odpočinkovou zónu, kde se návštěvníci mohou schovat před světem a vybírané knihy v klidu prolistovat, čtenářské koutky nebo tematicky laděné sekce.

Součástí prodejny je také kavárna, kde si zákazníci mohou vychutnat výtečnou kávu. V kavárně je mimo jiné k dispozici coworkingový stůl a prostory slouží i pro knižní besedy. Naši inspektoři ocenili také projekt Knihovrátek, kdy v prodejně vykupují vybrané přečtené knihy, které poté dále prodávají za zvýhodněné ceny. Za vykoupené knihy zákazníci získají poukaz na další nákup v knihkupectví. Body navíc získal Martinus i za ochotnou obsluhu, která má výborný přehled o zboží. 

Prodávají duši v peří. Z knihkupectví Martinus v Brně se lidem nechce odejít

Vítejte doma, knihomolové! Knihkupectví Martinus v Brně přišlo s neotřelým konceptem literární kavárny. Vůně knih, čerstvě pražené kávy a pohodlná křesílka navozují intimní, skoro až domácí atmosféru a vybízejí k listování knihou, která návštěvníkovi zrovna padla do oka. Čas tu ubíhá tak nějak jinak. Nejen proto si prodejna v nákupním centru Velký Špalíček vysloužila zlato v prosincovém kole retailové soutěže Visa Czech Top Shop. Newstream je partnerem tohoto ocenění.

Přečíst článek

Centrála Mojekolo obsadila druhé místo

Značka Mojekolo je na trhu od roku 1996 a je největším prodejcem jízdních kol, elektrokol a doplňků pro cyklisty v České republice. Inspektoři soutěže VCTS se vydali do jedné z 12 kamenných prodejen, do centrály v Kravařích u Opavy. Na místě ocenili velice dobrou venkovní vizibilitu, široký sortiment a přehledné vystavení zboží. V prodejně najdete i servis kol a elektrokol. 

místoprodeje.cz, užito se svolením

Bikecentrum Radotín

Chceme, aby vztah se zákazníkem trval celý život, říkají ocenění prodejci kol

Jet na rozhovor do úžasné cykloprodejny, jejíž majitelé cyklistikou žijí, lze jenom na kole. Nesmí vadit lehký deštík, ani sedm stupňů nad nulou. A tak jednoho rána náš spolupracovník Tomáš Hájek sedl na bicykl své dcery, protože mu jeho vlastní někdo ukradl, a vyrazil do Ski a Bike Centrum Radotín, které vyhrálo v roce 2022 cenu VISA Czech Top Shop za měsíc duben a stalo se v této soutěži také celkovým vítězem za rok 2022. Jel tam vyzpovídat bikerového srdcaře Lukáše Prince a jeho manželku Kateřinu.

Přečíst článek

Povedená rekonstrukce prodejny Albert v brněnském OC Vaňkovka

Zrekonstruovaná prodejna hypermarketu Albert v brněnském OC Vaňkovka je inspirovaná úspěšným konceptem, který obchodník použil v pobočce na pražském Chodově. Vzhledem ke své lokaci je prodejna určena nejenom k velkým nákupům, ale i k těm malým doplňovacím a pro zákazníky, kteří cestují z blízkého nádraží. Proto se Albert rozhodl pro rozšíření samoobslužné pokladní zóny a přidal ruční skenery, které zákazníkům ulehčují a zrychlují celý nákupní proces.

Design je moderní a vzdušný, část prodejny je opatřena digitálními cenovkami. V prodejně nechybí ani moderní uzavřený chladící či mrazící nábytek, který je osazen teplotními čidly. Ta pomáhají hlídat a správně nastavit teplotu, šetřit energii a snižovat tak uhlíkovou stopu. Naši inspektoři ocenili i velice dobrou navigaci v obchodě, jenž je dalším z prvků, které ulehčují nákup a tím zlepšují zákaznický zážitek.

místoprodeje.cz, užito se svolením

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme