Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jeden z největších zaměstnavatelů na Slovensku, ocelárny US Steel, může být na prodej

Ocelárna
ČTK
Lukáš Kovanda

Jeden z největších zaměstnavatelů na Slovensku, ocelárny US Steel Košice, může být na prodej. Prodej by potenciálně ohrozil pracovní místa tisíců jeho zaměstnanců. Kolos US Steel podle své dnešní zprávy (viz níže) zvažuje prodej svých částí nebo celého podniku, možná doprovázené stažením z burzy. Největším akcionářem US Steel je nyní společnost BlackRock, největší správce majetku na světě.

Reklama

O prodeji se hovoří řadu let

Podnik US Steel ve své zmíněné zprávě uvádí, že přijal ke zvážení nevyžádané nabídky na odkup jednotlivých svých částí i podniku jako celku.  

O prodeji konkrétně US Steel Košice se hovoří řadu let, nyní by tedy mohl být prodej košického závodu, největšího zaměstnavatele východní částí Slovenska, definitivně zpečetěn. O koupi košických oceláren se v poslední době zajímal například český miliardář Pavel Tykač nebo maďarský petrochemický podnik MOL. US Steel se svých dalších závodů v Evropě, konkrétně v Srbsku, již zbavil.

Spekulace o prodeji US Steel Košice jsou na Slovensku tradičně politicky třaskavým tématem, a pokud by se nyní opět rozhojnily, mohou promluvit do napjaté atmosféry před blížícími se tamními parlamentními volbami.

Eurobankovky

Lukáš Kovanda: Euro ohrožuje budoucnost Evropy, napsal nobelista Stiglitz

Z hlediska příznivců přijetí eura zdrcující studie vychází v zářijovém vydání prestižního vědeckého žurnálu Journal of International Money and Finance. Efekt eura na růst vzájemného obchodu členských zemí měnové unie je podle ní v zásadě nulový.

Přečíst článek

Majitel ruským bombardováním zničených oceláren Azovstal v Mariupolu Rinat Achmetov hodlá Kreml žalovat o náhradu až 20 miliard dolarů.

Účet za zničené ocelárny v Mariupolu. Nejbohatší Ukrajinec chce po Kremlu 20 miliard dolarů

Nejbohatší Ukrajinec Rinat Achmetov se nehodlá smířit nejen s ruskou okupací Ukrajiny, ale ani se zničením svých oceláren Azovstal v dlouho obklíčeném a ruským bombardováním zdevastovaném Mariupolu. Hodlá Moskvu žalovat o 17 až 20 miliard dolarů (až 461 miliard korun) za způsobenou škodu, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Ocelárna - ilustrační foto

Od Ruska se odvrací další tichý spojenec. Indická ocelárna Tata Steel od něj přestane kupovat uhlí

Všechny závody společnosti Tata Steel v Indii, Británii a Nizozemsku si zajistily alternativní dodávky surovin, aby ukončily svou závislost na Rusku, uvedla podle agentury Reuters společnost.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele

Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele. Od Američanů je kupují Japonci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme