Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jaderná energetika není jen pro chlapy. ČEZ zdvojnásobí počty lidí v divizi, posílí podíl žen

Jaderná elektrárna Dukovany
ČTK
 ČTK

Energetická společnost ČEZ posílí svá oddělení jaderné energetiky. V příštích deseti letech přijme zhruba 2600 nových zaměstnanců do stávajících jaderných elektráren a do týmů připravujících nové bloky. Nyní společnost v jaderné energetice zaměstnává kolem 2900 lidí, uvedla mluvčí ČEZ Alice Horáková. Skupina ČEZ zaměstnává v Česku více než 22 700 lidí.

Reklama

Společnost ČEZ během loňského roku nabrala celkem 1212 nových pracovníků, tedy podobně jako o rok dříve. Každý šestý nově příchozí loni nastoupil do oblasti jaderné energetiky. Tito zaměstnanci nastoupili do stávajících jaderných elektráren Temelín a Dukovany nebo do týmů, které budou připravovat nové jaderné zdroje, jako nový blok v Dukovanech či malé modulární reaktory.

V jaderné divizi přibývá žen

Oproti předloňsku posílilo jadernou sekci více žen. V případě jaderných elektráren tvořily 11 procent nových pracovníků, v nástupech do společností Dukovany II a Temelín II pak 30 procent.

Jaderná elektrárna Dukovany

Lukáš Kovanda: Klíčovou událostí roku 2023 bude zestátnění ČEZ

Ekonomickým tématem roku 2023 bude zestátnění ČEZ. Domácnosti si na energie musí vyčlenit až čtyřnásobek letošních výdajů.

Přečíst článek

Energetika je stále ještě velkou částí české veřejnosti vnímaná jako obor pro chlapy, to už ale dávno neplatí. Velmi mě těší, že se nám daří pro energetikou nadchnout stále více dívek i a děláme maximum pro to, aby se u nás cítily vítány. Zároveň jsme si vědomi toho, že naplnění cílů naší ambiciózní strategie Vize 2030 Čisté energie zítřka se nepodaří bez úsilí a zápalu všech našich zaměstnanců, i proto do našich řad chceme přilákat ty nejlepší lidi," řekla členka představenstva a ředitelka divize správa Michaela Chaloupková.

Stovky zaměstnanců posílily také zákaznickou obsluhu, tedy prodejní část. Nejvíce lidí nastoupilo v regionu západních Čech a na severní Moravě, tedy tam, kde má svá největší zákaznická centra a call centra.

Burzovní palác

České akcie letos investorům prodělaly kalhoty. Brutálně propadly banky, ČEZ i Pilulka

Na evropské standardy se pražské burze dařilo spíše méně. Kolabovaly zejména akcie bank nebo lékáren Pilulka. Naopak v plusu skončily akcie zbojovky Colt CZ.

Přečíst článek

ČEZ v současné době připravuje stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech. Společnost v závěru loňského roku obdržela tři nabídky, které nyní vyhodnocuje. Zájem mají francouzská společnost EDF, jihokorejská firma KHNP a severoamerický Westinghouse. Konkrétní podmínky nabídek firma neuvedla. Nový blok by měl být dokončen do roku 2036.

Vedle toho společnost chystá také stavbu prvního malého modulárního reaktoru. Ten by měl vzniknout v Temelíně v první polovině příští dekády. ČEZ zároveň už nyní vybírá lokality i pro další modulární bloky. Malé modulární reaktory jsou podle firmy skoro tak velké jako jaderné bloky v Dukovanech. Staví se ale snáz a rychleji než velké jaderné reaktory.

ČEZ dá 20 miliard na rozšíření distribuční sítě. Vezme si rekordní úvěr od Evropské investiční banky

ČEZ dá 20 miliard na rozšíření distribuční sítě. Kvůli klimatickým cílům i energetické bezpečnosti

Evropská investiční banka (EIB) poskytne české energetické společnosti ČEZ úvěr 790 milionů eur (zhruba 19,2 Firma to uvedla s tím, že podle ní jde o dosud nejvyšší půjčku od EIB pro subjekt z České republiky.

Přečíst článek

ČEZ, ilustrační foto

ČEZ nakoupí plynové kogenerační jednotky za 2,5 miliardy korun

Energetická společnost ČEZ nakoupí plynové kogenerační jednotky za 2,5 miliardy korun. Malé energetické zdroje, které spalují zemní plyn či bioplyn a vyrábějí z nich elektřinu a teplo, dodají společnosti Tedom a Zeppelin. Upozornil na to Ekonomický deník.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Michal Šnobr

Stoprocentně ovládnout ČEZ chce velkou politickou odvahu a čtvrt bilionu, říká menšinový akcionář Šnobr

Přečíst článek
ČEZ

Lukáš Kovanda: Proč vláda nyní couvá se svým plánem znárodnit ČEZ a klíčové elektrárny v ČR?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme