Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Historická dohoda řetězce Subway s Čínou. Otevře tisíce poboček

Historická dohoda řetězce Subway s Čínou. Otevře tisíce poboček
iStock
 ČTK

Americký sendvičový řetězec Subway uzavřel se společností Shanghai Fu-Rui-Shi Corporate Development (FRS) franšízovou dohodu o otevření téměř 4000 nových poboček v Číně během příštích 20 let.

Reklama

Jde o největší franšízovou dohodu v historii firmy, uvedla společnost Subway.

Subway zvažuje svůj prodej

Nejznámější sendvičový řetězec Subway působící i v Česku je na prodej

Nejznámější sendvičový řetězec Subway zvažuje prodej společnosti. Oznámil to na svém webu. Jako poradce si k tomuto procesu vybral banku J.P. Morgan.

Přečíst článek

"V rámci tohoto nového partnerství otevře FRS téměř 4000 restaurací v pevninské Číně během příštích 20 let. Rozsah aktivit značky Subway na tomto trhu tak vzroste na více než sedminásobek," napsala firma v tiskové zprávě.

Čína jako klíčový trh

Šéf společnosti Subway John Chidsey dohodu označil za "významný milník" ve strategii podniku pro mezinárodní růst. "Čína je klíčovým trhem s velkým prostorem pro dlouhodobý růst," dodal.

Pod značkou Subway nyní působí téměř 37 tisíc restaurací ve více než stovce zemí. V České republice Subway působí od roku 2004. Provozovny této značky fungují v Praze, Brně, Ostravě a v Olomouci.

Ameriku čeká velká právní bitva. O mexické tacos

Úspěšný řetězec rychlého občerstvení Taco Bell podal žádost na americký patentní úřad, aby zrušil ochrannou známku na spojení „Taco Tuesday“ (tedy „úterní taco“). Tu od roku 1989 vlastní společnost Taco John’s. Podle Taco Bell však jde o příliš běžné spojení, které by mělo mít možnost využívat každý, kdo prodává taco. Společnost proto spustila kampaň „Live Más: Freeing Taco T***DAY“ (tedy Žijte naplno: Osvoboďte Taco T***DAY).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Wall Street

David Havrlant: Amerika sílí a roste. Čína naopak čelí kaskádě krizí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme