Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hervis se stahuje z Česka. Část prodejen po něm převezme Intersport

Hervis
ČTK
 nst
nst

Rakouský řetězec se sportovním zbožím Hervis v Česku končí. Zprávu jako první přinesl týdeník Hrot. Značnou část prodejen po něm převezme jeho německý konkurent, firma Intersport.

Reklama

O tom, že přední hráč v oblasti sportovního maloobchodu se zhruba 200 zaměstnanci je v Česku prakticky na zavření, se mezi jeho konkurenty a obchodními centry hovoří už několik týdnů, píše týdeník Hrot. Informaci o jeho plánech se postupně stáhnout z Česka týdeníku nepřímo potvrdila i rakouská centrála. 

Mluvčí vlastníka řetězce Hervis, společnosti SPAR Österreichische Warenhandels-AG, Nicole Berkmannová, redakci Hrot také potvrdila, že část z 16 stávajících prodejen řetězce převezme německý Intersport. Týkat se to mělo obchodů v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Zlíně, Karlových Varech a Trutnově. Převod by měl být završen do poloviny letošního roku. O ostudu zbylých osmi prodejen ale zatím rozhodnuto není.

Už před časem Hervis zavřel své pobočky v Táboře a v Chebu a také outlet v Hatích. Hervis do Česka vstoupil v roce 2002 a postupně se stal jedním z největších hráčů na trhu.

Dlouhodobě se ale Hervisu v Česku výsledkově nedaří a v soubojích s tuzemskými konkurenty Sportisimo, A3 Sport a dravými Francouzi z Decathlonu ztrácí. V roce 2019 firma v Česku utržila 705 milionů korun a skončila ve ztrátě šedesát milionů korun. Covidový rok 2020 problémy ještě umocnil, když se tržby firmy propadly na 460 milionů a ztráta se prohloubila zhruba na sto milionů. V roce 2010 přitom dosahoval obrat Hervisu v Česku 1,6 miliardy korun.

Ester Ledecká se raduje z olympijského zlata ve snowboardu na ZOH v Pekingu. Mimo jiné jí to vynese 2,4 milionu korun jako odměna od státu.

Za zlato z Pekingu dá sportovcům nejvíc Singapur, osmkrát tolik, co přislíbilo Česko

Motivací pro mnohé sportovce na zimních olympijských hrách v Pekingu není jen sláva a uznání fanoušků i sponzorů, ale i odměna za zisk medaile. Nejvíce za zlatou medaili slibuje Singapur – 737 tisíc dolarů (asi 16 milionů korun), tedy dvacetkrát více než Spojené státy, uvedl server CNBC. Ester Ledecká coby vítězka snowboardového klání se může těšit na 2,4 milionu korun – odměnu ale ještě musí schválit sněmovna, neboť je součástí návrhu státního rozpočtu.

Přečíst článek

Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jágr otevřeně: Už nemám motivaci se vracet na led

Jaromír Jágr se zapsal mezi největší hvězdy světového sportu. Z ledu neslezl ani v jeho padesáti letech. Hraje za Rytíře Kladno. Po posledním prohraném zápase proti Mladé Boleslavi však v rozhovoru pro iSport poprvé přiznal, že zvažuje konec kariéry. „Popravdě, nemám motivaci,“ přiznal otevřeně Jágr a přivodil tím šok nejen fanouškům klubu. Newstream s legendární 68 natáčel loni. V pořadu Victory Club se tehdy Jágr svěřil, že hokej už není jediným smyslem jeho života. Připomeňte si co legendu světového hokeje drželo dlouhá desetiletí na ledě.

Přečíst článek

Lee Cooper a Timeout

Do insolvence míří módní obchody Timeout a Lee Cooper. Jejich provozovatel dluží stamiliony

Společnost Great United Trading, která v Česku prodává značky Timeout, Lee Cooper, KVL a Only, míří do insolvence. Majitelé ji podle informací z insolvenčního rejstříku chtějí reorganizovat. Firma neustála dopady pandemie a bankám a obchodním centrům dluží přes 600 milionů korun. Zprávu jako první přinesl týdeník Hrot.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

maratonská superstar Eliud Kipchoge

Podpora pro „chudé“ šampiony. Zlatí atleti v Paříži poprvé dostanou peníze za výkon

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme