Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pojišťovací gigant nevznikne. Fúzi Aonu a Willise zatrhlo ministerstvo

dolar
Pixabay
 ČTK

Aon a Willis Towers Watson zrušily dohodu o fúzi v hodnotě téměř 30 miliard dolarů kvůli námitkám ministerstva spravedlnosti.

Reklama

Americké ministerstvo spravedlnosti znemožnilo fúzi dvou pojišťovacích makléřských společností Aon a Willis Towers Watson. Úřad se obával, že spojení povede k vyšším cenám a omezení inovaci. Dohodu zkoumal déle než rok a letos v červnu se věc rozhodl řešit soudně.

Dohodu o fúzi firmy oznámily loni v březnu, Aon ji chtěl Willisu nabídnout už o rok dříve. Měla se uskutečnit výměnou akcií v hodnotě téměř 30 miliard dolarů (asi 653 miliard korun). „S americkým ministerstvem spravedlnosti jsme se dostali do slepé uličky,“ uvedl generální ředitel Aonu Greg Case. Jeho společnost zaplatí firmě Willis Towers Watson smluvní poplatek miliardu dolarů za ukončení rozhovorů.

Bungee jumping, ilustrační foto

Pojišťovny se z pandemie zotaví rychleji než z krize v roce 2008

Koronavirová pandemie udeřila globálnímu pojišťovacímu průmysl menší ránu než finanční krize v roce 2008. Návrat na normál bude rychlejší.

Přečíst článek

Obě firmy jsou celosvětově druhým a třetím největším hráčem na trhu. Spojením by bývaly mohly překonat současnou jedničku Marsch & McLennan.

peníze

První pololetí přineslo fúze a akvizice za 145 miliard korun

Objem trhu fúzí a akvizic v Česku se v prvním pololetí zvýšil z loňských 115 miliard na 145 miliard korun, počet transakcí byl srovnatelný. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

ilustrační foto

Změny v povinném ručení. Co vše se od dubna změnilo pro motoristy i všechna vozítka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme