Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Francouzská zbrojovka Thales koupila šampiona na poli kyberbezpečnosti

Francouzská zbrojovka Thales koupila šampiona na poli kyberbezpečnosti
ČTK
 ČTK

Francouzská zbrojovka Thales se chce stát lídrem v oblasti kybernetické bezpečnosti. Za tím účelem koupí za 3,6 miliardy dolarů (78,3 miliardy korun) americkou firmu Imperva.

Reklama

Thales, která Impervu převezme od investiční společnosti Thoma Bravo, očekává, že transakce povede ke zvýšení tržeb o 500 milionů dolarů a ve střednědobém horizontu k nárůstu zisku na akcii.

„Toto skutečně mění náš záběr v oblasti civilní kybernetické bezpečnosti,“ řekl analytikům šéf Thalesu Patrice Caine. Dodal, že dohoda představuje vzácnou příležitost stát se v tomto odvětví prémiovým hráčem v globálním měřítku.

Podle nedávného průzkumu společnosti PwC se kybernetické útoky staly hlavní starostí vedoucích pracovníků globálních společností. Francie v loňském roce otevřela u Paříže komplex, který se zaměřuje na problematiku hackerských útoků.

Společnost Thales uvedla, že cena transakce se rovná sedmnáctinásobku očekávaného provozního zisku Impervy za rok 2024. „Pro letecký a obranný průmysl to jsou vysoké násobky, ale pro oblast kybernetické bezpečnosti jsou běžnější,“ uvedla analytička Chloé Lemariéová ze společnosti Jefferies.

Dobrý tah proti konkurenci

Akvizice je největší expanzí společnosti od roku 2019, kdy Thales koupil za 5,6 miliardy dolarů podnik Gemalto, který se zaměřuje na digitální identitu. Největší evropský dodavatel obranné elektroniky, který vyrábí také díly pro civilní letadla a digitální bezpečnostní systémy, před několika dny také oznámil, že jedná o převzetí společnosti Cobham Aerospace Communications za 1,1 miliardy dolarů.

Firma pod vedením Caineho posílila své aktivity v oblasti civilní kybernetické bezpečnosti. Snaží se rozšířit své portfolio a stát se lídrem na evropském trhu proti konkurentům, jako jsou firmy Orange Cyberdefense či Atos.

Francouzská zbrojovka předpokládá, že transakci završí v roce 2024. Neočekává žádné významné překážky. Financovat ji bude kombinací hotovosti a nového dluhu.

Akcie Thalesu dnes dopoledne vykazovaly pokles přibližně o 1,5 procenta. Později ztrátu zmírnily na méně než jedno procento.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme