Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

protesty - informace o tématu

Protivládní protest tisíců lidí trval v centru Prahy zhruba 2,5 hodiny

Rajchl a spol. řádili v Praze. Nás společný nepřítel sedí ve Strakově akademii a v Bruselu, zaznělo

Tisíce lidí se sešly na protivládní demonstraci na pražském Václavském náměstí. Řečníci žádali demisi koaličního kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS), kritizovali prezidenta Petra Pavla i zelenou politiku Evropské unie a vyjadřovali se k válce na Ukrajině, kterou rozpoutalo Rusko. Protest, který pořádala neparlamentní strana PRO (Právo Respekt Odbornost) a spřízněný spolek Česko proti bídě, trval zhruba 2,5 hodiny. Policie podle mluvčího Richarda Hrdiny nemusela zasahovat a nikdo z účastníků nenarušil veřejný pořádek.

Přečíst článek
Na protest zemědělců do Prahy vyjelo 700 traktorů

A zase ty traktory. Zemědělci protestovali u úřadu vlády. Je to vydírání, uvedl Fiala

Zemědělci s traktory a další technikou přijeli do Prahy. Protestní jízdou městem a demonstrací před Strakovou akademií chtěli vyjádřit nesouhlas s dosavadními kroky vlády a prosadit své požadavky. Vláda podle zástupců Agrární komory a Zemědělského svazu nehájí zájmy českých zemědělců.

Přečíst článek
Podporu Ukrajině proti ruské agresi přišly v Česku vyjádřit tisícovky lidí

„Zastavte Putina, zastavte válku“. Do ulic v Česku vyšly na podporu Ukrajiny tisíce lidí

Tisícovky lidí v Česku v den druhého výročí ruské agrese na Ukrajinu přišly vyjádřit solidaritu s obránci této východoevropské země. Zároveň vyzvali svět k její větší podpoře.

Přečíst článek
Protestující zemědělci

Zemědělci to dokázali. Eurokomisaři jim vyjdou vstříc, představili návrhy na zjednodušení předpisů

Evropská komise představila návrhy na zjednodušení administrativní zátěže pro zemědělce a další opatření, která mají zmírnit tlak, jemuž zemědělci čelí.

Přečíst článek
Na protest proti politice EU dnes v ČR vyjelo asi 3000 kusů zemědělské techniky

Zemědělci pokračovali v protestech, zablokovali hranice. Jejich situace je skutečně zoufalá, uvedl šéf Agrární komory

Farmáři v Česku protestovali proti byrokracii a ekologickým požadavkům v zemědělství a proti dovozu ze zemí mimo Evropskou unii. S až stovkami traktorů v jednotlivých krajích zpomalovali dopravu ve městech, na hlavních silnicích a u hraničních přechodů. Tam se setkávali s kolegy z dalších středoevropských zemí, kteří se do protestu také zapojili.

Přečíst článek
zemědělci, protest

Traktory v Praze. Ministr odmítl jednat s tím, že organizátoři mají politické cíle

Stovky traktorů a dalších zemědělských strojů přijely brzy ráno do Prahy kvůli protestu zemědělců. Ještě za tmy dorazili protestující před ministerstvo zemědělství, kde chtějí šéfovi rezortu Marku Výbornému (KDU-ČSL) předat dopis se svými požadavky. Výborný ale řekl, že organizátoři akce sledují politické cíle a změny v zemědělství s nimi konzultovat nehodlá. Protestní jízda farmářů částečně zablokovala pražskou magistrálu a v centru Prahy na chvíli omezila provoz tramvají.

Přečíst článek
Farmářský double. V pondělí traktory v Praze, ve čtvrtek na hranicích

Farmářský double. V pondělí traktory v Praze, ve čtvrtek na hranicích

V Česku se příští týden uskuteční hned dvě protestní akce zemědělců, které ale mají odlišné pořadatele. V pondělí přijedou farmáři do Prahy a technikou chtějí zablokovat magistrálu. Odpoledne budou demonstrovat na Malostranském náměstí. Protest organizuje například předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy a Asociace svobodných odborů ČR Bohumír Dufek. Velké oborové organizace jako Agrární komora, Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství zase plánují na čtvrtek na hranicích vlastní protest proti politice Evropské unie.

Přečíst článek
Protesty zemědělců v Německu

Zemědělci versus Zelená dohoda pro Evropu. Chystá se velká mezinárodní stávka

Zemědělské organizace střední a východní Evropy vyzvaly zemědělce k protestům proti agrární politice Evropské unie, uvedla česká agrární komora, podle které se mají hromadné demonstrace konat 22. února.

Přečíst článek

EK chce utišit bouřící se farmáře. Navrhuje omezit dovoz některých zemědělských produktů z Ukrajiny

Evropská komise (EK) navrhla opatření na částečné omezení dovozu zemědělských produktů z Ukrajiny. Podle agentury Reuters má komise teď snahu uklidnit rozzlobené evropské farmáře, kteří protestují proti levnému dovozu.

Přečíst článek
Berlín čelí protestu nákladních dopravců, zemědělci zablokovali dálnici

FOTOGALERIE: Ucpaný Berlín. Město obsadili protestující zemědělci a jejich stroje

Demonstrace nákladních dopravců narušila dopravu v centru Berlína, přerušeno je také několik autobusových linek. K protestu se přidali rovněž zemědělci, kteří zablokovali dálniční nájezdy na braniborské dálnici A15 spojující Berlín s polskou hranicí. Dopravci demonstrují proti zvyšování mýta a poplatku za emise oxidu uhličitého.

Přečíst článek
Scholz varoval před vlivem extremistů na protesty zemědělců a veřejnou debatu

FOTOGALERIE: Scholz varuje před extremisty. Mohou ovlivňovat protestující německé zemědělce

Německý kancléř Olaf Scholz varoval před vlivem extremistů na protesty zemědělců a vyzval k rovnováze a kompromisu. V uplynulých dnech zemědělci blokovali silnice a některé hraniční přechody, protože nesouhlasí s postupným rušením daňového zvýhodnění nafty v zemědělství. Podle bezpečnostních složek se protestů snaží využít některé krajně pravicové organizace, demonstrace mají podporu i protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD), uvedla agentura AFP.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá 👮 policie zadržela jednoho ze spolupracovníků lídra kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) pro volby do Evropského parlamentu. Informovala o tom veřejnoprávní televize ARD, podle které měl spolupracovník Maximiliana Kraha sledovat pro Peking čínskou opozici a předávat Číně informace o chodu europarlamentu.
Počet kybernetických útoků na klienty bank se v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 zvýšil o 21 procent, napadeno bylo 20 723 klientů. Za první čtvrtletí tzv. e-šmejdi způsobili škody za 357,2 milionu korun, což je však ve srovnání se stejným obdobím loni pokles o více než 18 milionů korun, uvedla Česká bankovní asociace.
Britský parlament v noci na dnešek  schválil kontroverzní návrh zákona o vyhošťování migrantů do Rwandy, oznámily tiskové agentury. Zákon se týká uchazečů o azyl, kteří do Británie vstoupili nelegálně.
Ruskem kontrolovaná Mezinárodní investiční 🏦 banka (MIB) přemístila své ústředí z Budapešti do Moskvy. S odvoláním na prohlášení finanční instituce o tom dnes informovala ruská státní agentura TASS. Spojené státy loni v dubnu uvalily sankce na banku i její představitele a Maďarsko se následně rozhodlo z této instituce odejít.
Reklama
Reklama
Doporučujeme