Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Foxconn CZ loni zvýšil tržby, zisk se propadl kvůli covidovým opatřením

Foxconn
iStock

Výrobce počítačů a informačních technologií Foxconn CZ vloni meziročně zvýšil tržby z prodeje výrobků a služeb zhruba o deset procent na 88 miliard korun.

Reklama

Tržby z prodaného materiálu vzrostly z dvou miliard na 13 miliard korun, naopak tržby za prodej zboží klesly o 2,8 miliardy korun. Zisk po zdanění se snížil o 48 procent na 340 milionů korun, zjistila ČTK z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Avast, ilustrační foto

Trh fúzí a akvizic v Česku ve 3. čtvrtletí táhl prodej Avastu

Celková hodnota uskutečněných fúzí a akvizic ve třetím čtvrtletí v České republice proti předchozímu kvartálu výrazně stoupl, a to díky prodeji antivirové společnosti Avast. Počet uskutečněných transakcí naopak mírně klesl.

Přečíst článek

„Naše hlavní podnikatelská činnost v oboru komunikací, datového centra a telekomunikačních produktů významně těžila z poptávky po infrastruktuře zaměřené na podporu práce a učení z domova a celkově na cloudové služby jako takové. To vedlo k nečekaně vysokému růstu tržeb v roce 2020,“ uvedl ve výroční zprávě jednatel Allan Bowie Keown. Poukázal na to, že firma Foxconn CZ těží z rostoucího trendu přesouvat výrobu z Číny, aby snížila riziko pro zásobovací řetězce svých zákazníků.

Toyota Yaris a Aygo se vyrábí v Kolíně

Toyota má málo čipů, v listopadu milion vozů nevyrobí. Plán snižuje o 15 procent

Japonská automobilka Toyota Motor snížila plánovanou celosvětovou produkci na listopad až o 15 procent. Původně plánovala vyrobit jeden milion aut, plány ale mění kvůli narušení dodavatelských řetězců.

Přečíst článek

Podle jednatele firma čelila vážnému nedostatku mnoha komponentů. Kromě toho se potýkala s neočekávanými náklady na udržování svých výrobních provozů v České republice způsobených opatřeními proti koronaviru. Naprostá většina výrobků a služeb společnosti směřovala na export. V tuzemsku firma vykázala vloni tržby asi 0,3 procenta.

Průměrný počet zaměstnanců vloni dosáhl 1163, rok předtím činil 963. Společnost dlouhodobě hledá kvalifikované lidi. Kromě kmenových zaměstnanců využívá i velké množství agenturních pracovníků, často z ciziny.

Foxconn CZ je dceřiná společnost tchajwanského výrobce elektroniky Foxconn. Firma má výrobní závody v Pardubicích a Kutné Hoře.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme