Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fincentrum & Swiss Life Select nově povede Karel Šulc. Dosavadní šéf Petr Jarůněk končí kvůli nemoci

Vrcholné vedení finančněporadenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select opustí ze zdravotních důvodů Petr Jarůněk (na snímku)
Fincentrum & Swiss Life Select, užito se svolením
 nst
nst

Vrcholné vedení finančně-poradenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select opustí ze zdravotních důvodů Petr Jarůněk. Pozici generálního ředitele a předsedy představenstva převezme v květnu jeho dosavadní zástupce Karel Šulc. Petr Jarůněk zůstává v roli poradce generálního ředitele.

Reklama

Pod vedením Petra Jarůňka prošla společnost v posledních měsících důležitými změnami. Vedl finální fázi post-akvizičního procesu, která vyvrcholí sjednocením značek Fincentrum a Swiss Life Select na českém trhu. Díky jeho vedení společnost spustila několik významných IT projektů a pokračovala v růstu.

„Se značkou Fincentrum jsem prožil 17 let své dosavadní kariéry. Byla to neskutečná jízda a stále mám v hlavě řadu plánů, jak posouvat finanční poradenství na nové úrovně. Bohužel život má občas jiné plány a musím se nyní naplno věnovat svému zdraví. Vedení společnosti předávám do těch nejlepších rukou a jsem velmi rád, že se díky pokračující spolupráci s Karlem Šulcem mohu i nadále podílet na rozvoji skupiny Swiss Life v České republice,“ uvedl Jarůněk.

Jeho nástupce Karel Šulc pracuje ve společnosti Swiss Life Select Česká republika od roku 2008. Stál za vznikem unikátní divize Medical. Od března 2018 byl generálním ředitelem Swiss Life Select Česká republika, po akvizici Fincentra švýcarskou skupinou Swiss Life se stal zástupcem generálního ředitele Fincentrum & Swiss Life Select.

Pozici generálního ředitele a předsedy představenstva převezme v květnu jeho dosavadní zástupce Karel Šulc. Fincentrum & Swiss Life Select, užito se svolením

„Jménem akcionářů bych rád poděkoval Petrovi a popřál mu rychlé uzdravení. Petr nastartoval na českém trhu důležité změny, a přestože mu nedovolí okolnosti pokračovat v rozběhnutých projektech, předává naší českou pobočku do těch nejlepších rukou. Karel Šulc má mou plnou důvěru a podporu,” uvedl Vital Schwander, zástupce mateřské společnosti Swiss Life International Holding AG.

Společnost Fincentrum & Swiss Life Select je jedním z nejvýznamnějších hráčů na českém trhu s finančními službami. Na začátku dubna společnost avizovala sjednocení značek Fincentrum a Swiss Life Select na českém trhu pod označení mateřské skupiny Swiss Life, které přinese nové možnosti a akceleraci digitální transformace finančního poradenství.

Banky s úroky u hypoték příliš nehýbají. Průměrná sazba v dubnu nepatrně vzrostla na 6,3 procenta

Průměrná sazba hypoték na počátku dubna mírně stoupla na 6,30 procenta z březnových 6,27 procenta. Vyplývá to z údajů Fincentra Hypoindexu. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.

Přečíst článek

Sedm scénářů, co dělat, když na splátky hypotéky už nezbývá

Tříleté fixace u hypoték končí nyní těm, kdo měli extrémně nízké sazby i pod dvě procenta. Problémy se splácením hypotéky zatím mnoho lidí ale prý nemá. Banky hovoří o Češích jako o těch, kdo i v této době splácí velké úvěry na bydlení svědomitě a pravidelně. S rostoucí inflací, energetickou krizí a hrozbou zvýšení nezaměstnanosti se ale vyplatí vědět, co dělat, když nemáte na splátky hypotéky. Scénářů, co můžete v takovém případě dělat, je minimálně sedm.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme