Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Esprit ve finančních potížích. Firma podala v Německu návrh na insolvenci

Prodejce oděvů Esprit podal v Německu návrh na insolvenci
ČTK
 ČTK

Prodejce oděvů Esprit se dostal do finančních potíží. Skupina podala u soudu v Düsseldorfu návrh na vyhlášení insolvence na mateřskou společnost Esprit Europe a na šest německých dceřiných společností. S odvoláním na sdělení skupiny Esprit Holdings Limited to uvedla agentura DPA. Firma bude v obchodní činnosti zatím pokračovat.

Reklama

Cílem společnosti je zajistit, aby evropský podnik, který je převážně řízen z Německa, byl schopen budoucího provozu. Firma už jednala se zainteresovaným finančním investorem a jednání o převzetí práv na značku pro Evropu jsou v pokročilé fázi.

Vedení a reorganizace firmy se podle sdělení ujmou právníci Christian Gerloff a Christian Stoffler. Podle Gerloffa se Esprit už delší dobu potýkal s poklesem tržeb. Insolvence se týká významných částí evropského podnikání, dceřiné firmy v Belgii a ve Švýcarsku podaly návrh na insolvenci už letos v březnu.

Esprit působí zhruba ve 40 zemích světa. Hlavní sídlo má v německém Ratingenu a v Hongkongu, Německo je pro skupinu nejdůležitějším trhem. V Německu má 57 obchodů, v Evropě 124. Firma Esprit Europe GmbH, která sídlí v Ratingenu, je mateřskou společností pro Německo, Francii, Belgii, Rakousko, skandinávské země, Polsko a Británii. Nákup a prodej firma provádí prostřednictvím poboček nebo divizí, které jsou v různých evropských zemích.

Firma už požádala o insolvenci v roce 2020, v době pandemie nemoci covid-19. V té době propustila zhruba třetinu pracovní síly a zavřela 100 poboček.

Reklama

Internetové tržiště Vinted poprvé vykázalo zisk

Lidé nepohrdnou módou ze sekáče. Internetové tržiště Vinted poprvé vykázalo zisk

Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky. Čistý zisk činil 18 milionů eur (453 milionů korun) ve srovnání se ztrátou 20 milionů eur v roce 2022.

Přečíst článek

Outlet Zalanda v německém Hannoveru

Zalando otevře v Drážďanech kamenný obchod a sekáč

Drážďanský outlet bude po Lipsku pro Zalando teprve druhým v bývalé východní části.

Přečíst článek

Módní značka Esprit zavírá. V Česku i Německu ji nahrazují multibrandové obchody Catches

Módní značka Esprit zavírá. V Česku i Německu ji nahrazují multibrandové obchody Catches

Obchody módní značky Esprit mizí ze scény. Podle německých médií mají zavřít čtyři desítky prodejen, které tam provozuje franšízový operátor PTH Group. Druhou zemí, kde PTH působí, je právě Česko. Stejně jako u sousedů i zde se z Espritů stávají multibrandové prodejny Catches.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme