Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Colt koupil práva na granátomet americké výroby

Colt koupil práva na granátomet americké výroby
Etienne Zajega / Creative Commons via Flickr / CC BY 2.0 DEED
 ČTK

Česká zbrojařská skupina Colt CZ koupila práva duševního vlastnictví k automatickému granátometu Mk 47 od americké skupiny General Dynamics. V tiskové zprávě dnes Colt CZ uvedl, že zbraň doplní nabídku skupiny. Cenu za práva Colt nezveřejnil. Granátomet Mk 47 se využívá například na lehkých pěchotních vozidlech, ale je přenosný a vojáci ho mohou používat i na stativu.

Reklama

Colt CZ Group získala práva k Mk 47 40mm Advanced Lightweight Grenade Launcher, včetně systému řízení palby, prostřednictvím své dceřiné společnosti Colt od firmy General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. „Tato akvizice rozšiřuje nabídku Colt CZ Group do segmentu větších a sofistikovanějších zbraňových systémů a platforem obsluhovaných posádkou,“ sdělil prezident a předseda představenstva skupiny Colt CZ Jan Drahota. „Akvizice také vhodně doplní úsilí naší dceřiné společnosti swissAA ve výrobě 40mm granátů," doplnil.

„Colt už v minulosti vyráběl zbraně obsluhované posádkou a 40mm ruční granátomety. Začlenění Mk 47 a systému řízení palby do skupiny Colt CZ umožní našemu zkušenému konstrukčnímu a provoznímu týmu rozšířit své schopnosti pro požadavky vojáka budoucnosti," uvedl generální ředitel Colt CZ Group North America a člen představenstva Colt CZ Group Dennis Veilleux.

Akcie čínského Tencentu se mohou zhodnotit až o 50 procent

Tencent, Nvidia i český Colt. To jsou velké příležitosti pro zbohatnutí v roce 2024

Které akcie se v roce 2024 dočkají největšího zhodnocení? Akciovými hity příštího roku mají být firmy zaměřené na inovativní léčbu vážných chorob či na zelený vodík, z velkých jmen pak Tencent, BP nebo Nvidia. Alespoň tedy podle porovnání nynější ceny a cílové ceny za 12 měsíců v konsensu mezinárodních analytiků, jak jej zachycuje Bloomberg. Zhodnocení může být až takřka 200 %.

Přečíst článek

Mk 47 je lehký 40mm automatický granátomet s integrovaným systémem řízení palby, který je schopný fungovat jako standardní automatický granátomet nebo využívat schopnost programovatelného výbuchu v určené výšce. Je možné ho namontovat na třínohé stativy, vozidla, letadla i plavidla.

Holding Colt CZ je předním světovým výrobcem ručních palných zbraní a munice pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Podíl zhruba 76 procent vlastní holding Česká zbrojovka Partners SE a zbylý podíl tvoří veřejně obchodované akcie. General Dynamics je skupina z USA, která se zabývá výrobou bojových vozidel i plavidel, zbraní a zbraňových systémů, ale také například civilních letadel.

Premiér Petr Fiala na návštěvě v továrně Sellier & Bellot

Akcie Coltu rostou v reakci na ohlášený deal

Akcie Coltu na pražské burze od pondělního rána rostou. Investoři tedy zjevně souhlasí, že dnes oznámený nákup jiné ikony zbrojního světa, Sellier & Bellot, vytvoří dodatečnou přidanou hodnotu.

Přečíst článek

Holding Colt CZ vykázal za tři loňská čtvrtletí výnosy 9,9 miliardy korun. Meziročně byly nižší o tři procenta, a to kvůli poklesu prodeje zbraní nebo dopadům přepočtu z cizích měn. Čistý zisk zbrojařské skupiny upravený o mimořádné položky dosáhl od ledna do září 1,5 miliardy korun, ve srovnání se stejným obdobím loni vzrostl o 1,5 procenta.

Skupině Colt CZ za tři čtvrtletí meziročně klesly výnosy, prodala méně zbraní

Skupině Colt CZ meziročně klesly prodeje zbraní o více než 12 procent

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první tři letošní čtvrtletí výnosy 9,9 miliardy korun. Meziročně byly nižší o tři procenta, a to kvůli poklesu prodeje zbraní nebo dopadům přepočtu z cizích měn.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme