Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čistka je tu. Google začal mazat neaktivní e-mailové adresy

Google, ilustrační foto
Ben Nuttall / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Společnost Google začala kvůli bezpečnosti rušit neaktivní uživatelské účty, tedy ty, ke kterým se nikdo nejméně dva roky nepřipojil. Plánované mazání se týká pouze osobních účtů a nedotkne se účtů s aktivním YouTube kanálem, s existujícím peněžním kreditem nebo vlastníků aplikace v obchodě GooglePlay. Uživatelé s neaktivními účty dostanou před samotným smazáním upozornění na e-mail i na záložní e-mailovou adresu pro obnovení. Kolik účtů bude v Česku zrušeno, nedokáže firma podle mluvčí Alžběty Houzarové říci.

Reklama

Google bude mazat obsah v Gmailu, Dokumentech, Disku, Meetu, Kalendáři a Fotkách Google. V Česku je Gmail s 21 procenty dvojkou na trhu po Seznamu, kde má svoji poštovní schránku téměř 65 procent českých uživatelů. Pro marketéry gmailové kontakty představují důležitou část databáze, na kterou míří obchodní a marketingové zprávy.

"Naše interní analýza ukazuje, že u opuštěných účtů je nejméně desetinásobně menší pravděpodobnost, že mají nastaveno dvoufázové ověření, než u účtů aktivních. To znamená, že tyto účty jsou často zranitelné, a jakmile je účet kompromitován, může být zneužit k čemukoli od krádeže identity až po šíření nežádoucího nebo dokonce škodlivého obsahu, jako je spam," uvedla viceprezidentka Google Ruth Kricheli.

Mazání předcházelo několik oznámení majitelům účtů. Za neaktivní účet je považovaný takový, u kterého nikdo dva roky neotevřel e-mailovou schránku, nepřečetl si e-maily nebo nepoužil Google Drive. Případně z přihlášeného účtu nebylo vyhledávání přes Google, sdílení fotografie, stažení aplikace či přihlášení k aplikaci třetí strany.

Akce Googlu může zvýšit míru vrácení e-mailů poštovním serverem příjemce v marketingových kampaní. "Tato akce patří mezi tzv. hard bounce a označuje e-maily, které byly vráceny odesílateli z trvalého důvodu. Nevyřazení těchto adres pak má další zásadní negativní dopad na reputaci odesílatele a tím i na doručitelnost rozesílky v budoucnu," upozornil zakladatel mailingové společnosti Mailkit Jakub Olexa.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Taťána le Moigne

V čele české pobočky firmy Google končí Taťána le Moigne. Těším se na prázdný kalendář, uvedla

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme