Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cisco přezbrojuje ve válce proti hackerům. Koupí firmu Splunk, machra v kyberbezpečnosti

Cisco přezbrojuje ve válce proti hackerům. Koupí firmu Splunk, machra v kyberbezpečnosti
iStock
 ČTK

Cisco se rozhoupalo k největší akvizici ve své historii. Za vyšší stovky miliard koupí firmu podnikající v oblasti kyberbezpečnosti.

Reklama

Americká společnost Cisco System převezme zhruba za 28 miliard dolarů (642,9 miliardy korun) firmu Splunk, která se zabývá kybernetickou bezpečností. Je to zatím největší akvizice firmy Cisco, která tím chce posílit své softwarové podnikání a profitovat z růstu zájmu o umělou inteligenci (AI). Vyplývá to z dnešního sdělení firem.

„Spojením se Cisco a Splunk stanou jednou z největších softwarových společností na světě. Urychlí tím transformaci podnikání firmy Cisco k pravidelným a stálým výnosům,“ uvedly společnosti. Dohodu jednomyslně schválily správní rady obou firem a pokud ji schválí regulační úřady, měla by být uzavřena do konce třetího čtvrtletí příštího roku.

video

Eduard Kučera: Investice do Ruska a Číny jsme si zakázali už v roce 2010

Neinvestujeme ani do akcií zbrojařů, říká technologický vizionář Eduard Kučera. Jeho investiční strategie, do které patří třeba akcie firmy Warrena Buffetta, zatím funguje lépe než strategie bank pro bohaté.

Přečíst článek

Názory na akvizici se různí

Cisco akvizicí posiluje v nabídce obrany proti bezpečnostním hrozbám, které může zvýšit širší využívání AI. „Od detekce hrozeb a reakce na ně až po jejich předvídání a prevenci, pomůžeme organizacím všech velikostí zvýšit bezpečnost a odolnost,“ dodal generální ředitel firmy Cisco Chuck Robbins.

Podle dohody Cisco zaplatí za jednu akcii firmy Splunk 157 dolarů. Ve srovnání se středeční závěrečnou cenou akcií to představuje prémii kolem 31 procent.

Reakce analytiků na transakci se různí. Transakce vyvolává obavy z možného překrývání produktů, kontroly ze strany regulačních orgánů a ceny, kterou Cisco zaplatí. Thomas Hayes z fondu Great Hill Capital nicméně agentuře Reuters řekl, že dohoda je vítězstvím pro obě strany.

Splunk se zabývá kybernetickou bezpečností a pomáhá podnikům monitorovat a analyzovat jejich data, aby se minimalizovalo riziko hackerských útoků a rychleji řešily technické problémy. Má více než 15 tisíc zákazníků, mezi nimiž jsou i firmy, jako je Coca-Cola, Intel a Porsche.

Cisco vyrábí a prodává telekomunikační a síťová zařízení a také doplňkový software.

Nástupce Avastu zvýšil tržby o třetinu. A má přes půl miliardy uživatelů

Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením českého Avastu a americké NortonLifeLock, zvýšila v prvním fiskálním čtvrtletí končícím 30. června tržby o 34 procent na 946 milionů dolarů, tedy v přepočtu téměř 21 miliard korun. Zisk klesl o 5,5 procenta na 189 milionů dolarů, tedy asi 4,2 miliardy korun.

Přečíst článek

Výrobce mikročipů Arm míří na burzu

Velká investiční příležitost? Na burzu míří výrobce čipů Arm. Zájem má Intel i další

Britská společnost Arm umí vyrábět kvalitní čipy, které jsou přímou konkurencí největších firem světa. Podle informací agentury Bloomberg nyní zamíří na americkou burzu Nasdaq, čímž namíchla britskou vládu. Arm chce vstupem na burzu získat až deset miliard dolarů, což by z jejího primárního úpisu činilo pravděpodobně největší IPO letošního roku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

ilustrační foto

S rozvojem umělé inteligence narůstá počet kybernetických útoků. Překoná Crowdstrike opět očekávání trhu?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme