Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čínská Didi se chytá stáhnout z americké burzy, aby mohla na tu v Hongkongu

DiDi
Didi Chuxing Technology

Největší čínská alternativní taxislužba Didi plánuje stažení z newyorské akciové burzy a uvedení na burze v Hongkongu. Ve Spojených státech se její akcie obchodují teprve pět měsíců. Představenstvo pověřilo firmu zahájením potřebného řízení. Hlasování o něm by se mělo uskutečnit později na valné hromadě.

Reklama

Didi se jen několik dní po vstupu na americkou burzu dostala do středu zájmu čínských úřadů. Ty začaly zkoumat, jak firma nakládá s daty. Čínské úřady po Didi požadovaly, aby uvedení na americkou burzu pozastavila. Firma si kvůli neuposlechnutí vysloužila jejich nevoli.

Apple, ilustrační foto

Apple urychlí vývoj samořídícího auta, vyjet do ulic by mělo do čtyř let

Technologický gigant Apple chce urychlit vývoj svého samořídícího elektrického auta Apple Car. Původní plány ještě na začátku letošního roku počítaly s tím, že do veřejného provozu by se mělo auto dostat do šesti až sedmi let, nyní by to mělo být do roku 2025. Uvedl to server Bloomberg.com s tím, že je to velice náročný úkol, i kvůli tomu, že i ostatní adepti jako Tesla či sesterská společnost Google Waymo s vývojem svých modelů tápou a žádný tak není zatím připraven pro ostrý provoz. Poté, co o tom agentura informovala, akcie Applu posílily až o 2,4 procenta na 157,23 dolaru.  

Přečíst článek

Mocný čínský úřad CAC, který vláda pověřila správou internetu v zemi, pak rychle nařídil obchodům s aplikacemi, aby odstranily 25 mobilních aplikací Didi. Firmě s odkazem na národní bezpečnost a veřejný zájem zakázal registrovat nové uživatele. Vyšetřování Didi ještě neskončilo.

Americká Komise pro cenné papíry (SEC) pohotově reagovala. Čínské firmy, které mají akcie na burzách ve Spojených státech, budou muset zveřejňovat více informací než dosud, zejména o svém auditu. Nutné bude také sdělovat, jaké má daná firma vazby na čínskou vládu. Pokud se čínské firmy odmítnou přísnějším pravidlům podrobit, budou muset z amerických akciových trhů odejít.

Uber

Důležitý milník pro Uber. Poprvé vykázal provozní zisk, za konkurencí ale zaostává

Provozovatel alternativní taxislužby Uber vykázal ve třetím čtvrtletí poprvé v historii provozní zisk. Činil osm milionů dolarů (asi 175,5 milionu korun) oproti ztrátě 625 milionů dolarů ve stejném období loni. Uber přesto vykázal čistou ztrátu 2,4 miliardy dolarů. Velký podíl na ní měl pokles hodnoty podílu, který firma vlastní v čínské konkurenční společnosti Didi.

Přečíst článek

Pekingští regulátoři se letos zaměřili na řadu čínských internetových společností a přišli s přísnějšími pravidly. Pozorovatelé hovoří o skutečném „zátahu“.

Didi působí kromě Číny v 16 dalších zemích jako je Austrálie, Brazílie, Mexiko a Rusko. Konkuruje americkému Uberu.

Cena akcií Didi se od startu na burze začátkem července snížila na polovinu. Společnost uvedla, že zajistí, aby její akcie kotované v New Yorku byly směnitelné na „volně obchodovatelné akcie“ na jiné mezinárodně uznávané burze cenných papírů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dubaj obnovila program létajících taxíků od společnosti Joby Aviation.

VIDEO: Dubaj jako z kultovního sci-fi Blade Runner. Chystá elektrické létající taxíky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme