Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cineworld zrušil plány na prodej multikin v Česku. Nejsou pod ochranou před bankrotem

Cineworld zrušil plány na prodej multikin v Česku. Nejsou pod ochranou před bankrotem
iStock
 ČTK

Britský provozovatel kin Cineworld zrušil plán prodeje svých aktivit ve střední a východní Evropě a v Izraeli. Nebyl spokojen s výší nabídek, informovala agentura Reuters. Druhý největší provozovatel kin po americkém řetězci AMC Entertainment loni v září umístil většinu svého podnikání pod ochranu proti bankrotu podle kapitoly 11 amerického konkurzního zákona.

Reklama

Obchodní aktivity společnosti v České republice, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku a v Izraeli, které v jejím podnikání spadají do kolonky "zbytek světa", nejsou pod ochranou před bankrotem. V roce 2021 představovaly asi 13 procent příjmů firmy.

Firma předložila plán reorganizace

Cineworld už na začátku tohoto měsíce zrušil plány na prodej svého podnikání ve Spojených státech, Británii a v Irsku, protože se mu nepodařilo najít kupce. Firma předložila plán reorganizace, který má za cíl snížit dluh o 4,53 miliardy dolarů (96,7 miliardy korun) a zajistit podniku 2,26 miliardy dolarů, aby se dostal z bankrotu.

Návštěvníci v kině, ilustrační foto

Řetězec kin Cineworld postihl long covid. Řítí se do bankrotu

Věřitelé britské společnosti Cineworld, která v Česku provozuje multiplexy pod značkou Cinema City, už jednou, před dvěma lety, od bankrotu firmy pomohli. Postcovidový syndrom, který zasáhl celý kinoprůmysl, ale trvá příliš dlouho. Cineworld se tak chystá v příštích týdnech vyhlásit bankrot, píše list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Přečíst článek

Společnost Cineworld působí v deseti zemích a zaměstnává kolem 30 tisíc lidí. Její součást Cinema City v České republice podle svých internetových stránek provozuje 12 multiplexů a jeden megaplex v sedmi městech, a to v Praze, Brně, Liberci, Pardubicích, Plzní, Ústí nad Labem a v Ostravě.

V době pandemie covidu-19 firmu zasáhla omezení pro pohyb obyvatel a také nedostatek atraktivních filmových titulů. Cena akcií společnosti Cineworld se v loňském roce propadla o více než 90 procent, zejména kvůli obavám investorů ohledně budoucnosti podniku.

Quentin Tarantino slaví šedesátku. A slibuje už jen poslední film

Quentin Tarantino slaví šedesátku. A vyhrožuje, že natočí už jen poslední film

Samouk nebo magor z videopůjčovny. Tak se říkávalo Quentinu Tarantinovi, protože na rozdíl od většiny slavných filmařů své filmové vzdělání absolvoval skutečně ve videopůjčovně. I proto jsou jeho kultovní filmy prošpikované odkazy na všechno možné od spaghetti westernů Sergia Leoneho přes francouzskou novou vlnu po japonské samurajské klasiky. Tarantino má na kontě devět snímků. A podle slov režiséra, který právě dnes slaví šedesátku, natočí už jen jeden film.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Kazmův film Onemanshow: The Movie kritici rozcupovali. Ale dál vládne návštěvnosti kin

Kazmův film Onemanshow: The Movie kritici rozcupovali. Ale dál vládne návštěvnosti kin

Přečíst článek
Party u příležitosti čtvrtého výročí otevření rockového klubu Bunkr 17.listopadu 1995. Na snímku je český prezident Václav Havel (vpravo) Martin Mejstřík (stojící s cigaretou) a bývalý poslanec a hudebník Michael Kocáb (v čele stolu).

Magical Mystery Tour po Praze aneb Kde se psala mnohdy divoká historie hudebního showbyznysu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme