Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Avast posílí v oblasti digitální identity. Koupil kanadskou SecureKey

Avast, sídlo
Avast / užito se svolením
 ČTK

Avast koupil kanadskou SecureKey, která se specializuje na digitální identitu. Cenu antivirový gigant nesdělil.

Reklama

Antivirová společnost Avast, která byla založená v Česku, koupila kanadskou společnost SecureKey Technologies, jež se specializuje na digitální identitu. Řešení společnosti SecureKey Technologies zajišťují ročně přes 200 milionů bezpečných digitálních identifikačních transakcí po celém světě. Cenu ani další detaily transakce Avast nesdělil.

Společnost SecureKey stojí například za první distribuovanou sítí pro ověřování digitální identity svého druhu Verified.me, která pomáhá kanadským uživatelům bezpečně ověřovat jejich identitu. Nabízí i službu Government Sign-In pro přihlašování ke stovkám vládních on-line služeb a aplikací.

Avast

Avast pozastavil všechny byznysové operace v Rusku. Jen na daních tam odváděl přes 50 milionů korun

„S okamžitou platností jsme zrušili dostupnost všech našich produktů z Ruska a Běloruska a pozastavili veškeré marketingové a prodejní operace v těchto zemích,“ napsal CEO Avastu Ondřej Vlček na firemním blogu. Připomněl, že v Rusku Avast podniká už 20 let a každoročně ruské vládě odvede na dani z obratu přes 50 milionů korun. „Tyto peníze mohly být potenciálně použity na financování války. Teď už ne,“ dodal Vlček na Twitteru.

Přečíst článek

„Je jasné, že digitální identita je kritickým faktorem pro mnoho digitálních služeb a úspěch SecureKey odráží rostoucí poptávku spotřebitelů. SecureKey doplňuje předchozí činnost Avastu v oblasti identity a společně posuneme naši nabídku na další úroveň. Urychlíme inovace a pracujeme na vytvoření globálního přístupu zaměřeného na uživatele, který sladí návrhy uživatelů, podniků a vládních institucí,“ uvedl generální ředitel Avastu Ondřej Vlček

Obrat na trhu digitální identity a autentizace bude podle předpovědí do roku 2027 činit 266 miliard dolarů. Pro mnoho on-line služeb je digitální identita nezbytným prvkem, a proto Avast podle tiskové zprávy plánuje společně se SecureKey Technologies vytvořit produkty, které lidem vrátí kontrolu nad jejich daty a zároveň usnadní komunikaci mezi uživateli, firmami a státem. Technologie od SecureKey rozšíří novou produktovou nabídku Avastu na ochranu digitální identity, která by měla být k dispozici v průběhu druhého čtvrtletí 2022.

Avast

Avast loni zvýšil zisk. A oznámil fúzi s Američany

Rok 2021 je už navždy pro spoluzakladatele Avastu Eduarda Kučeru a Pavla Baudiše rokem jejich největšího byznysového dealu. Plácli si s Američany na jeho prodeji. Ale byl to úspěšný rok i co se výsledků firmy týče. Avast oznámil, že jeho provozní zisk překročil půl miliardy dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme