Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
Stanislav Šulc / Newstream
 ČTK

Americká technologická společnost Apple vede jednání o zabudování umělé inteligence (AI) Gemini od společnosti Google do svého iPhonu, píše agentura Bloomberg. Apple údajně zvažoval i použít model od firmy OpenAI, kterou podporuje softwarová společnost Microsoft.

Reklama

Apple a Google podle Bloombergu aktivně jednají o tom, že by výrobce iPhonu získal licenci Gemini pro některé nové funkce, které budou v letošním roce součástí softwaru telefonu. Apple chystá nové funkce v rámci připravovaného systému iOS 18 pro iPhone založené na vlastních modelech umělé inteligence, ale hledá partnera pro generativní funkce umělé inteligence, včetně funkcí pro vytváření obrázků a psaní esejí na základě jednoduchých podnětů, píše agentura.

Podle Bloombergu není pravděpodobné, že by dohoda byla oznámena do června. V tomto měsíci Apple plánuje uspořádat svou každoroční konferenci pro vývojáře Worldwide Developers Conference.

Apple zavádí AI do svých výrobků pomaleji než konkurenti Microsoft a Google, připomíná agentura Reuters. Generální ředitel Applu Tim Cook v únoru řekl, že firma letos plánuje zveřejnit více informací o svých plánech na využití generativní AI. Dodal, že Apple do této oblasti "významně investovat".

Nejvíc na dividendách vyplatil loni Microsoft a Apple. I banky byly štědré

Pesimismus ohledně vývoje globální ekonomiky se loni ukázal být neopodstatněný. Firmám rostly zisky a spolu s nimi i dividendy vyplacené akcionářům. Letos by měla být situace ještě o fous lepší.

Přečíst článek

Nový iPhone 15

Apple jde naproti pravidlům EU. Uživatelům usnadní přechod z iPhonu na Android

Americká společnost Apple uživatelům od příštího roku usnadní přechod ze svých přístrojů iPhone na chytrý telefon s konkurenčním operačním systémem Android. Firma uvedla, že je to součást její snahy přizpůsobit se novým pravidlům EU známým jako Nařízení o digitálních trzích (DMA).

Přečíst článek

Technologická válka vrcholí. Čína v ní poráží Evropu

Čína letos zvýší výdaje na vědu a výzkum ze státního rozpočtu o deset procent oproti loňskému roku. Chce tak umožnit příklon své ekonomiky k rozvoji špičkových technologií. Současně ji motivuje závod se Spojenými státy o technologickou převahu ve světě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Telefony Apple budou nejspíš obsahovat AI od Googlu

Stanislav Šulc: Apple si pronajme umělou inteligenci od Googlu. Jde o opravdu velkou věc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme