Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple má po zrušeném projektu s autem další plán. Tentokrát jde o roboty

Apple má po zrušeném projektu s autem další plán. Tentokrát jde o roboty
ČTK
 ČTK

Americká technologická společnost Apple zkoumá možnost začít vyrábět roboty do domácnosti. Jeho inženýři podle zdrojů agentury Bloomberg pracují na mobilním stroji, který by uživatele následoval po domě, nebo také na stolním zařízení s pohyblivým displejem.

Reklama

Firma se rozhodla vzdát se plánu na výrobu vlastního automobilu a nyní hledá další velký projekt, kterým by zaujala. Zatím ale není jasné, zda se takové výrobky dostanou až ke koncovému uživateli.

Společnost Apple se prosadila nejprve s počítači, poté s iPody a především s iPhony, které dominují trhu s chytrými telefony ve Spojených státech. Od dob hodinek Apple Watch však gigant ze Silicon Valley nepřišel s novým zařízením, které by dokázalo udávat tempo celému odvětví. Jeho headset pro smíšenou (virtuální a rozšířenou) realitu Apple Vision Pro, který je na trhu od letošního roku, přišel až poté, co podobné zařízení představila konkurence a v současnosti se zaměřuje na profesionální publikum.

FOTOGALERIE: Jak mohl vypadat Apple Car?

Před několika týdny Apple opustil záměr vyrábět elektromobil. Tajný projekt prošel za posledních deset let mnoha zvraty. Podle Bloombergu na něm pracovalo téměř 2000 zaměstnanců kalifornské firmy a mnozí z nich byli nyní přeřazeni na navrhování a nasazování generativních nástrojů umělé inteligence (AI).

Petr Kapoun, majoritní vlastník a výkonný šéf brněnské firmy TLR Space

Sonda k Měsíci, družice pro Afriku. Musíme být odvážní, říká vesmírný podnikatel z Brna

Společnost TRL Space mění zažité modely kosmického průmyslu v Česku. Společně s tuzemskými vědci připravuje sondu k Měsíci, dodává družici pro africkou Rwandu a také přichází s inovativním konceptem vlastních družic. „Družici Troll nestavíme pro zákazníka, ale sami pro sebe. V tomto případě nebudeme prodávat družici, ale data, která díky naší vesmírné misi získáme,“ řekl v rozhovoru pro Export.cz Petr Kapoun, majoritní vlastník a výkonný šéf brněnské firmy.

Přečíst článek

V roce 2021 představila společnost Amazon robota Astro, který se umí pohybovat po místnostech, přijímat hlasové příkazy a zobrazovat informace na displeji. Zařízení, které stojí přes 1500 dolarů (35 tisíc korun), je však zatím dostupné pouze v malém množství v USA. Amazon nedávno představil verzi, kterou lze použít k monitorování obchodních prostor.

Po zprávě o údajných plánech společnosti Apple následoval krátkodobý skok v ceně akcií průkopníka robotických vysavačů iRobot, a to pravděpodobně kvůli nadějím, že by Apple mohl společnost koupit. Plánu na převzetí iRobotu se dříve vzdal Amazon, kterého odradily překážky kontrolních úřadů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme