Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple čelí v Itálii vyšetřování za nerovný přístup k vývojářům aplikací

Apple, ilustrační foto
Tony Webster / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Italský antimonopolní úřad (AGCM) vyšetřuje americkou technologickou společnost Apple kvůli údajnému zneužívání dominantní pozice na trhu s aplikacemi. Úřad se domnívá, že Apple znevýhodňuje ostatní vývojáře aplikací tím, že u nich od dubna 2021 uplatňuje přísnější pravidla pro ochranu osobních údajů než u sebe.

Reklama

Úřad má rovněž podezření, že Apple poskytuje ostatním vývojářům méně kvalitní a podrobné informace ohledně úspěšnosti reklamních kampaní na jejich aplikacích. Postup Applu podle úřadu může konkurenci snižovat příjmy z reklamy a odrazovat ji od vývoje aplikací.

Americký podnik nicméně podle agentury Reuters uvedl že pravidla pro ochranu osobních údajů uplatňuje „stejně pro všechny vývojáře, včetně Applu“. „Budeme s AGCM dál konstruktivně spolupracovat, abychom vyřešili všechny jejich otázky,“ dodal.

Apple i další velké americké technologické firmy se opakovaně dostávají do hledáčku antimonopolních regulátorů v Evropské unii. Evropská komise ve středu uvedla, že se v rámci dříve zahájeného antimonopolního vyšetřování Applu snaží získat více informací ohledně jeho platebního systému. Podle pravidel EU mohou firmy v případě zneužívání dominantní pozice na trhu dostat pokutu ve výši až deseti procent ročních tržeb, napsala agentura Reuters.

Umělá inteligence ztíží odhalování podvodů a dezinformací, varuje ikona Applu Wozniak.

Umělá inteligence ztíží odhalování podvodů a dezinformací, varuje Steve Wozniak

K zástupu lídrů technologického světa varujících před zneužitím prudce se rozvíjející umělé inteligence (AI) se přidal i spoluzakladatel Applu Steve Wozniak. Všechny výtvory AI by měly být podle něj jasně označené, jinak to lidem a úřadům ztíží odhalování podvodů a boj s šířením dezinformací, prohlásil podle BBC.

Přečíst článek

Apple chystá novou funkcionalitu, která umožní dědit dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Brusel zpřísnil pravidla pro internetové obry. Musí víc dbát na soukromí uživatelů

Velké internetové firmy jako Google, Facebook, Amazon, Apple či Alibaba budou od srpna muset dodržovat přísnější pravidla ochrany práv a potřeb uživatelů. Evropská komise v úterý stanovila seznam 19 „velmi velkých internetových platforem“, na něž se budou vztahovat zvláštní podmínky v rámci loni schváleného aktu o digitálních službách (DSA). Společnosti ze seznamu budou muset více dbát na soukromí uživatelů či důsledněji postupovat proti nelegálnímu obsahu či dezinformacím.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme