Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akcie Toyoty jsou real deal. Od začátku roku si připsaly 50 procent

Toyota Motor Manufacturing Czech
Toyota Motor Manufacturing Czech
 ČTK

Japonské automobilce se daří nad očekávání dobře. Toyota ve čtvrtletí více než zdvojnásobila svůj provozní zisk a o polovinu zvýšila celoroční výhled. Těší se ze zvýšených prodejů i slabého jenu. A investoři to umí ocenit.

Reklama

Provozní zisk největší japonské automobilky Toyota Motor ve druhém finančním čtvrtletí meziročně vzrostl o 155,6 procenta na 1,44 bilionu jenů (221,7 miliardy Kč). Firma o tom informovala ve své zprávě o hospodářských výsledcích za období tří měsíců do konce září. Analytici v anketě společnosti LSEG v průměru odhadovali zisk na 1,08 bilionu jenů.

Japonská automobilka také zvýšila svůj celoroční odhad zisku na 4,5 bilionu jenů z dříve udávaných tří bilionů. Analytici v průměru odhadují celoroční zisk na čtyři biliony jenů.

Toyota v Kolíně od pondělí téměř po čtyřech týdnech plně obnoví výrobu

Konec vynucené pauzy. Toyota po téměř měsíci obnoví výrobu v Kolíně

Výroba v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se dnes téměř po čtyřech týdnech plně obnoví. Auta se v Kolíně přestala vyrábět 22. srpna, závod přijde o 19 dní výroby, uvedl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.

Přečíst článek

Akciová rally

Prodej vozidel skupiny Toyota v prvním pololetí meziročně vzrostl o 8,3 procenta na 5,6 milionu vozů. Společnost zvýšila výrobu, aby nahradila ztráty způsobené pandemií covidu-19. Firma i nadále očekává, že za celý fiskální rok po celém světě prodá 11,38 milionu vozů.

Levný jen je výhodou pro japonské vývozce, jako je Toyota, protože zvyšuje hodnotu jejich zahraničních příjmů při přepočtu na jeny. Americký dolar se v posledním čtvrtletí obchodoval za přibližně 145 japonských jenů, oproti dřívějším 138 jenům. V poslední době se obchoduje nad 150 jeny.

Akcie Toyoty bezprostředně po zveřejnění výsledků vzrostly o 6,1 procenta na 2748 jenů. Od začátku roku mají k dobru přes 50 procent.

Škoda Enyaq iV

Tesla 3 je nejekologičtějším vozem světa. Mezi prvních deset se dostala i Škoda

Vláda vozů s elektrickým pohonem globálně narůstá. A automobilky ve snaze přeorientovat svou výrobu tak, aby vycházely vstříc přísným emisním normám, zaplavují trh stále novými a novými modely aut s hybridním či čistě elektrickým pohonem. Který z elektrických vozů přísné nároky na ekologii tedy splňuje nejvíce? Podle velkého testu agentury Bloomberg pro trh Velké Británie je to Tesla 3. Do „top ten“ se však dostal i vůz z Česka.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hybrid

Prodej hybridů vzrostl za osm měsíců o necelou polovinu. Největší zájem je o Toyotu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme