Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vysoko nad inflací. Fond J&T Arch Investments vynesl investorům 19 procent

Vysoko nad inflací. Fond J&T Arch Investments vynesl investorům 19 procent
iStock
 nst
nst

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments připsal za loňský rok investorům výnos v korunách 19 procent. Výnosy v eurech dosáhly 15 procent. Fond uzavřel rok 2023 s objemem aktiv 55,08 miliardy korun, a stal se tak největším fondem v Česku a na Slovensku.

Reklama

Rok 2023 byl pro fond z hlediska dosažených výsledků nejlepším v jeho 3,5leté existenci. Korunová růstová třída rok uzavřela na hodnotě 1,5034 Kč za akcii, tedy mezikvartálně plus 4,50 procenta, eurová na 1,3719 eur za jednu akcii, což představuje mezikvartální zhodnocení 3,84 procenta.

„Na výsledcích se podílela nejen naše největší investice do fondu J&T Alliance, ale nezanedbatelný efekt měly též dobré výsledky ostatních portfoliových investic. Konkrétně našeho podílu v Moneta Money Bank (Moneta) a dále minoritních podílů, které spoluvlastníme s J&T Bankou, Rohlik Group (Rohlik) a fondem Petrus Advisers Special Situations Fund,“ komentoval výsledky člen investičního výboru J&T Arch Adam Tomis.

J&T Arch Investments je hlavní investiční platformou skupiny J&T. Fond investuje do podniků, projektů a partnerství, které skupina vybudovala v posledních 25 letech. Fond spravuje nejen majetek zakladatelů skupiny J&T, ale také privátních a institucionálních investorů. Fond se obchoduje na Burze cenných papírů Praha, kde patří mezi nejlikvidnější fondové tituly.

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments se v březnu stal za 2,5 miliardy korun minoritním podílníkem Emma Alpha Holding, hlavní investiční platformy skupiny Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce. Podíl fondu bude činit 8,1 procenta. Fond je určen kvalifikovaným investorům, kteří mohou společně se zakladateli skupiny investovat do jejího dalšího růstu. Fond lze zakoupit přímo přes J&T Banku či vybrané obchodní partnery nebo na trhu, prostřednictvím burzy.

Pět investičních poznatků z roku 2023

Jedinou jistotou je nejistota. Pět lekcí, které rok 2023 udělil investorům

Rok 2023 se nesl ve znamení nečekaných zvratů a událostí. Od regionální bankovní krize přes rostoucí geopolitická rizika až po prudký nárůst úrokových sazeb hypoték. Přes všechny tyto výzvy si trhy vedly nečekaně dobře a předpovídaná recese se nikdy nekonala. Co minulý rok začínající investory naučil a v čem ostřílené investiční matadory utvrdil, shrnuje analytik Jakub Kudýn z J&T.

Přečíst článek

Miroslava Kučeráková z J&T Wine Fund

Miroslava Kučeráková se stará Patriku Tkáčovi o vína. Teď fond otevřeli i pro veřejnost

J&T otevírá nový fond, který investorům nabízí investovat do těch nejkvalitnějších vín. Jeho hlavním motorem je Miroslava Kučeráková, která se o vinařské aktivity Patrika Tkáče stará již od jejich počátků. „Proinvestovali jsme již více než tři a půl milionu eur a v současnosti máme ve fondu již více než devět tisíc lahví,“ prozrazuje Miroslava Kučeráková v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme