Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akcie společnosti Point Biopharma Global poskočily o více než 80 procent. Díky oznámené fúzi s Eli Lilly

Akcie společnosti Point Biopharma Global poskočily o více než 80 procent. Díky oznámené fúzi s Eli Lilly
Profimedia
 ČTK

Americká farmaceutická společnosti Eli Lilly koupí za 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) společnost Point Biopharma Global. Získá tak přístup k experimentálním terapiím, které umožňují přesné cílení na rakovinu. Akcie společnosti Point Biopharma Global v úterý před otevřením burzy vzrostly o 83,4 procenta. Naproti tomu akcie Lilly v témže čase nepatrně klesly.

Reklama

Eli Lilly posiluje svoji nabídku léčebných přípravků prostřednictvím malých transakcí. Její chemoterapeutický přípravek na rakovinu Alimta čelí silné konkurenci levnějších kopií a firma sází na přípravek na cukrovku tirzepatide, neboli Mounjaro, který by mohl podpořit růst. Letos již firma koupila za 2,4 miliardy dolarů Dice Therapeutics a za 1,93 miliardy dolarů společnost Versanis, upozornila agentura Reuters.

Eli Lilly za jednu akcii Point Biopharma nabídla 12,5 dolaru, stojí v prohlášení. To ve srovnání se závěrečnou cenou akcií z předchozího dne představuje zisk 87 procent. 

Point Biopharma v současnosti testuje dva přípravky na takzvanou radioligandovou terapii, která umožňuje zaměřit se na rakovinové buňky bez poškození buněk zdravých. První je určen pro léčbu rakoviny prostaty a druhý pro případy velmi vzácného typu rakoviny trávicího traktu. Point Biopharma vlastní výrobní závod na radiofarmaka v Indianapolis a výzkumné a vývojové centrum v Torontu.

El Lily

Americká farmaceutická firma Eli Lilly koupí za 1,9 miliardy dolarů Versanis

Americká farmaceutická společnost Eli Lilly koupí soukromého vývojáře léků Versanis až za 1,93 miliardy dolarů (40,9 miliardy korun). Posílí tak svoji nabídku léků na obezitu. Společnost to uvedla v prohlášení.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme