Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sport - informace o tématu

Eiffelova věž v Paříži

Pařížská olympiáda se výrazně prodraží. Kvůli bezpečnosti a inflaci

Olympijské hry v Paříži jsou sice až za dva roky, ale obavy z rostoucích nákladů a zabezpečení akce již narůstají. Rozpočet her se už nyní prodražuje o 1,5 miliardy eur - z v roce 2018 francouzskou vládou kalkulovaných 6,8 miliardy na současných asi 8,3 miliardy eur (204 miliard korun). A bude to zřejmě ještě více, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Mimořádně vzácný exemplář závodního automobilu Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut z roku 1955 se na soukromé aukci 5. května 2022 prodal za 135 milionů eur (3,3 miliardy korun). Stal se tak nejdražším prodaným automobilem všech dob, oznámila automobilka.

VIDEO: Podívejte se na nejdražší auto na světě – sportovní Mercedes z roku 1955 za tři miliardy korun

Přečíst článek

Ze sportovního trůnu do dluhů, k soudům i do vězení. Becker není jediný

Přečíst článek
ilustrační foto

Biohacking: Běhat je dobré jen tak akorát. Příliš běhu škodí

Kolik běhu je už moc? Biohackeři vědí, že přetěžovat tělo znamená škodit zdraví i zabrzdit hubnutí.

Přečíst článek
Daniil Medveděv

Dalibor Martínek: Wimbledon bez Rusů? Sport je bytostná politika. Netvařme se, že je to „jenom“ sport

Válka na Ukrajině trvá už dva měsíce. Začali ji Rusové, a vraždí lidi. A po celou tu dobu se řeší, mimo jiné, jedna okolnost. Sport. Přesněji řečeno, účast ruských sportovců v rozličných mezinárodních sportovních soutěžích. Uznávám, že jde o nepodstatný problém vzhledem k dění na Ukrajině. Vzhledem ke všemu tomu nesmyslnému vraždění.

Přečíst článek
Ještěd

Rattajova TMR skončila loni v miliardové ztrátě a koupila alpské středisko

Slovenský miliardář Igor Rattaj sečetl ztráty z covidových lockdownů. Jeho firma Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje lyžařské areály ve střední Evropě včetně Česka, skončila loni ve ztrátě převyšující miliardu korun. Navzdory zhoršenému hospodaření ale přikoupila další alpské středisko Muttereralm v Rakousku.

Přečíst článek

Ženy vs. muži. V zápase za rovné odměňování ve sportu neplatí fair play, najdou se ale světlé výjimky

Průměrnému hráči NBA stačí pouhých 91 hodin, aby vydělal stejnou částku jako průměrná hráčka WNBA za celý rok. Rozdíly v odměnách mužů a žen jsou v profesionálním sportu daleko nad společenským průměrem. Zápas za férové odměny pokračuje - nutno ale dodat, že u některý sportů celkem úspěšně. „Mnohdy k tomu postačilo jen podpoření požadavků sportovkyň ze strany médií, politiků či širší veřejnosti, podotýká Denisa Linhartová, členka Komise rovných příležitostí Českého olympijského výboru.

Přečíst článek
Efekt covid vyprchal. Lidé už doma zase cvičí míň

Biohacking těla: Od Wima Hofa po saunu

Metody fyzického biohackingu jsou asi ty nejpopulárnější. Patří tam sport plus různé šokové terapie těla i pozitivní stres.

Přečíst článek
Alexandr Ovečkin

Dalibor Martínek: Rusové v NHL vydělávají miliony dolarů, i když jejich země vede válku

Zatímco ruské tanky postupují ukrajinskou krajinou, ruští hokejisté bruslí před americkými fanoušky hokeje, přihrávají a střílejí – v tomto případě góly.

Přečíst článek
Hervis

Hervis se stahuje z Česka. Část prodejen po něm převezme Intersport

Rakouský řetězec se sportovním zbožím Hervis v Česku končí. Zprávu jako první přinesl týdeník Hrot. Značnou část prodejen po něm převezme jeho německý konkurent, firma Intersport.

Přečíst článek
Ester Ledecká se raduje z olympijského zlata ve snowboardu na ZOH v Pekingu. Mimo jiné jí to vynese 2,4 milionu korun jako odměna od státu.

Za zlato z Pekingu dá sportovcům nejvíc Singapur, osmkrát tolik, co přislíbilo Česko

Motivací pro mnohé sportovce na zimních olympijských hrách v Pekingu není jen sláva a uznání fanoušků i sponzorů, ale i odměna za zisk medaile. Nejvíce za zlatou medaili slibuje Singapur – 737 tisíc dolarů (asi 16 milionů korun), tedy dvacetkrát více než Spojené státy, uvedl server CNBC. Ester Ledecká coby vítězka snowboardového klání se může těšit na 2,4 milionu korun – odměnu ale ještě musí schválit sněmovna, neboť je součástí návrhu státního rozpočtu.

Přečíst článek
Efekt covid vyprchal. Lidé už doma zase cvičí míň

Upadající Peloton chtějí Apple, Nike i Amazon. K mání by mohl být už za osm miliard

O v posledních měsících uvadající společnost Peloton projevily zájem hned tři giganty akciového trhu - Amazon, Apple a Nike, což cenné papíry fitness firmy nakoplo k růstu o desítky procent. I tak se ale obchodují pod cenou IPO a hluboce pod jejich maximem, píše agentura Reuters. Tržní hodnota firmy se za rok propadla z 52 miliard dolarů na necelých osm miliard.

Přečíst článek
Peking 2022

Pekingská olympiáda se blíží. Sponzoři čelí tlaku Západu kvůli Ujgurům

Nápojářský gigant Coca-Cola, pojišťovna Allianz, provozovatel platebního systému Visa, výrobce procesorů Intel či poskytovatel krátkodobých pronájmů Airbnb. To je část z klíčových sponzorů zimních olympijských her (ZOH), které v pátek odstartují v čínském Pekingu. Na Západě přitom sílí tlak, aby se firmy přidaly k diplomatickému bojkotu her. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Polsko investuje zhruba 58 miliard korun do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.
Dělníci na pražské Národní třídě vyzdvihli jeřáby první ze dvou pohyblivých plastik a umisťují ji na fasádu obchodního domu Máj. Autorem několikametrových motýlů, jejichž trupy jsou napodobeninami stíhaček spitfire, je výtvarník David Černý. Jak dlouho umístění soch potrvá, zatím není jasné, podle mluvčí investora Michaely Fialové Rozšafné lidé uvidí umělecká díla od neděle 19. května. Kvůli instalaci fialovo-tyrkysového díla je uzavřena část Národní třídy a na místě jsou jeřáby a další technika.
Soud na Slovensku poslal do vazby muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. O rozhodnutí soudce Specializovaného trestního soudu informovala mluvčí tohoto soudu Katarína Kudjáková. Obviněnému, jímž je podle slovenských médií 71letý spisovatel a aktivista Juraj Cintula, za pokus o vraždu hrozí 25 vězení nebo doživotí. Fico, kterého útočník z bezprostřední blízkosti několikrát postřelil, je podle informací nemocnice při vědomí a ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu.
Ve válce 🪖Izraele proti Hamásu v Pásmu Gazy přišlo od 7. října o život nejméně 35 tisíc Palestinců, z toho 83 jen za uplynulý den, a 79 tisíc jich utrpělo zranění. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví ovládané tímto radikálním palestinským hnutím. Izraelská armáda předtím podle webu The Times of Israel uvedla, že její 🛩️letectvo za poslední den udeřilo v celém Pásmu Gazy na více než 70 cílů. Jeden z náletů v Rafáhu podle ní zabil vysoce postaveného příslušníka Palestinského islámského džihádu.
Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace 🩻podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí.
Ropný tanker plující pod panamskou vlajkou 🚢 v Rudém moři zasáhla střela odpálená pravděpodobně z Jemenu. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na britskou firmu pro námořní bezpečnost Ambrey, podle níž se incident stal přibližně 18 kilometrů jihozápadně od jemenského přístavu Muchá. Na obchodní lodě na této klíčové námořní trase už půl roku útočí jemenští povstalci podporovaní Íránem.

Povodňová situace v německé spolkové zemi Sársko, kterou v pátek zasáhly vydatné deště, se pomalu uklidňuje. Vodočty přestaly dnes po půlnoci stoupat. Úřady nyní vyhodnocují rozsah škod, informovala agentura DPA s odvoláním na policii. Podle úřadů zasáhla západ Německa v pátek povodeň, která se statisticky opakuje jednou za 20 až 50 let

Od zahájení 🪖ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti v minulém týdnu bylo evakuováno už téměř 10 tisíc lidí. Uvedl to šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. 
Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Reklama
Reklama
Doporučujeme