Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nízkonákladový Ryanair hlásí rekordní výsledky, poprvé vyplatí investorům pravidelnou dividendu

Ryanair hlásí rekordní výsledky, poprvé vyplatí investorům pravidelnou dividendu
ČTK
 ČTK

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair Holdings zvýšila za první pololetí svého finančního roku zisk po zdanění o 59 procent na rekordních 2,18 miliardy eur, v přepočtu 53,2 miliardy korun. Firma o tom informovala ve výsledcích hospodaření a zároveň poprvé přislíbila vyplácet investorům pravidelnou dividendu.

Reklama

Zisk po zdanění letecké společnosti narostl ve druhém čtvrtletí finančního roku o 26 procent na 1,72 miliardy eur. Toto období obsahuje klíčové letní měsíce.

Největší evropská letecká společnost podle počtu cestujících uvedla, že za finanční rok do konce března očekává zisk po zdanění v rozmezí 1,85 až 2,05 miliardy eur. S přehledem tak překoná předchozí rekord z finančního roku 2018, tedy z období před pandemií covidu-19.

Počet přepravených cestujících v období od dubna do září meziročně narostl o 11 procent na 105 milionů lidí. Ryanair navyšuje kapacitu rychleji než konkurenti - chce využít nárůstu cestování po uzávěrách během pandemie covidu-19. Ceny letenek irský podnik v prvním pololetí meziročně zvedl o 24 procent.

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair - ilustrační foto

Složité ověření totožnosti u letů s Ryanair nezmizí. Kiwi.com prohrálo soud s irskou aerolinkou

Český prodejce letenek Kiwi.com bude muset nadále po cestujících požadovat složité ověření totožnosti u letů s irskou aerolinkou Ryanair.

Přečíst článek

Dividendy už budou pravidelné

Letecká společnost oznámila první řádnou dividendu 400 milionů eur. Polovinu z ní investorům pošle v únoru a zbytek v září příštího roku. Podle nové dividendové politiky Ryanair plánuje vracet formou běžné dividendy přibližně 25 procent zisku po zdanění vykázaného v předchozím finančním roce, uvedla letecká společnost.

„Jsme rádi, že můžeme díky mimořádně silnému velikonočnímu období a rekordnímu letnímu provozu oznámit dobré pololetní výsledky,” uvedl ve videoprezentaci šéf skupiny Michael O'Leary. „Správní rada se také domnívá, že nyní je vhodná doba k vyhlášení řádné dividendové politiky,” dodal. Letecká společnost sice v minulosti vyplácela mimořádné dividendy, ale vždy se vyhýbala příslibu pravidelných plateb.

Ryanair kvůli chybějícím novým letadlům zruší mnoho zimních spojů

Ryanair zruší v zimním řádu mnoho letů. Společnost stále čeká na nová letadla

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair hodlají ve svém zimním letovém řádu zrušit mnoho letů. Důvodem je zpoždění dodávek nových letadel od amerického výrobce Boeing. Ryanair létá i z pražského letiště.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme